Betegőrző monitort kapott a Heim Pál

Betegőrző monitort kapott a Heim Pál

Betegőrző monitort adományozott a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegén lévő Anesztheziológiai és Intenzív osztály részére kedden Mága Zoltán hegedűművész.

A több millió forint értékű, életfunkciókat figyelő orvosi műszert Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa és Székely Emőke osztályvezető főorvos vette át – olvasható az akció kommunikációjával megbízott ügynökség közleményében.

A készülék az életjelek széles skáláját figyeli, az életfunkciókból nyert adatokat fontossági sorrendbe állítja, és szükség esetén háromszintű riasztással jelez. Ezen felül átfogó képet nyújt a betegek állapotáról és wifi-hálózaton keresztül kommunikál a nővérpultban elhelyezett központi monitorral.

Mága Zoltán az elmúlt évtizedben számos jótékonysági koncertet rendezett már egészségügyi intézmények működésének megsegítésére vagy egy-egy beteg gyerek gyógykezelésére, a Heim Pál Gyermekkórháznak is rendszeres támogatója. A hegedűművész a monitort most a Hangok és Harangok címmel rendezett templomi jótékonysági hangversenysorozat bevételéből adományozta a kórháznak. 

Mága Zoltán tavaly ősszel rendezett másfél hónapos, Kárpát-medencét átölelő klasszikus zenei fesztiválsorozata révén több mint 10 ezer hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdését is támogatta mintegy 100 millió forint értékben, valamint közösségeknek nyújtott segítséget, értékes orvosi műszereket adott át és számos templom felújításához is hozzájárult.