Gyermekével próbált menekülni

Gyermekével próbált menekülni

Hároméves gyermekével és élettársával együtt próbált elmenekülni a nyomozók elől az a körözés alatt álló férfi, akinek lakásán adózatlan cigarettát és illegális potencianövelő szert találtak. Erről  tájékoztatta a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Simon Béla elmondta, a NAV pénzügyi nyomozói egy nyíregyházi ingatlanon akartak házkutatást tartani, a bérlő azonban autóba ült, majd pánikszerűen menekülni kezdett.

A nyomozók szolgálati gépkocsival követték a száguldozó férfit, aki kocsiját egy zsákutcában hátrahagyva megpróbált elfutni. A pénzügyi nyomozók végül elfogták és bilincsben vitték vissza az autójához, amelyben élettársa és kiskorú gyermeke is benne ült – ismertette a sajtóreferens.

A házkutatás során ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát, csaknem hétszáz illegális potencianövelő zselét és mintegy hétmillió forintot foglalt le a NAV. Az orgazda újonnan vásárolt fagyasztóládák szigetelőanyagának helyére rejtette a cigarettát és az eredetinek tűnő csomagolással leplezte a szállítmányt.

Simon Béla megjegyezte, az orgazda ellen csalás miatt elfogatóparancs volt érvényben, emiatt három évre kellett volna börtönbe vonulnia. A rendőrségnek átadott férfi orgazdaság és más bűncselekmények miatt további három év börtönbüntetésre számíthat.