"A Jobbik veszélyezteti az ország biztonságát"

"A Jobbik veszélyezteti az ország biztonságát"

Németh SzilárdNémeth Szilárd Fidesz-alelnök szerint a Jobbik maga a korrupciós párt, és veszélyezteti Magyarország biztonságát.

Az országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Zagyva György Gyula, “a Jobbik kampányarca” néhány napja “egy szélsőliberális, már-már anarchista szervező”, Gulyás Márton videoklipjében tűnt fel, amelyben többen, “a szélsőbaltól a szélsőjobboldalig”, összefogva “kőkeményen nekimentek hazánk alkotmányos rendjének”. Arról “prédikálnak”, hogy a 2018-as parlamenti választáson kellene kezdeni valamit egy új rend létrejöveteléért – fogalmazott, úgy értékelve: ez “az ország demokratikus és alkotmány berendezkedése elleni támadás jobbikos részvétellel”. Németh Szilárd hozzátette, a videó közzététele után Zagyva György Gyula “visszaszaladt a szélsőjobboldalra”, és megfenyegetett egy újságírót “trágár módon, lezsidózva”.

A Fidesz alelnöke azt is mondta a Jobbikról, hogy a plakátkampányuk “a korrupció melegágya”. Hazudnak a plakátok számáról, arról, hogy kivel működnek együtt a kihelyezésükben és az árról is – sorolta, megjegyezve: reklámszakemberek legóvatosabb becslése szerint a plakátkampány 2,5 milliárd forintba kerülhet. A Jobbik éves állami támogatása 476 millió forint – hívta fel a figyelmet.

A politikus napnál világosabbnak nevezte, hogy ezt Simicska Lajos nagyvállalkozó fizette – akinek “plakáthelyein kampányolnak” -, és ezért nyilván kért valamit cserébe. “Na, ezt hívják korrupciónak” – mondta. Azt is kiemelte, hogy a Jobbik nem támogatja a pártok fekete finanszírozását megszüntető plakáttörvény-javaslatot, amit úgy kommentált, a Jobbik a korrupt pártfinanszírozási rendszerük fennmaradásában érdekelt.

Zagyva György Gyula és a “plakátkorrupciós botrány” aláássa az ország nemzetbiztonsági helyzetét és demokratikus berendezkedését – összegezte véleményét. Arra a felvetésre, hogy a Magyar Idők írása szerint átláthatatlanul működik a Migration Aid, a Fidesz alelnöke azt felelte: éppen ezért nyújtották be a magukat civileknek vallók átláthatóságát biztosító törvényjavaslatot.

Több újságíró is felvetette a tájékoztatón a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vereségét. Németh Szilárd úgy reagált: politikusként nem kíván szakmai kérdésekbe beleszólni, azok a Magyar Labdarúgó Szövetségre tartoznak.

Kapcsolódó cikkek