Van esély a plakáttörvény elfogadására

Van esély a plakáttörvény elfogadására

A Fidesz-frakció szóvivője lát arra most lehetőséget, hogy meglegyen a kétharmados többség és elfogadja a plakáttörvényt a parlament.

Halász Jánost az M1 aktuális csatorna műsorában kedden arról kérdezték, hogy a Fidesz még tanulmányozza, a KDNP nem zárkózik el az MSZP plakáttörvénnyel kapcsolatos javaslatainak egy részétől a hétfői ötpárti egyeztetés után.

Halász János úgy fogalmazott: “úgy néz ki, körvonalazódik egy lehetőség arra”, hogy el tudják fogadni a plakáttörvényt. Jelezte: a szocialisták javaslatát hétfőn ismerték meg hivatalosan, péntekre alakítják ki álláspontjukat, és ha szükségesnek látják, kezdeményeznek további egyeztetést, ez szerdára kiderül.  

Közölte: ha nem lesz kétharmad a parlamentben, nem érdemes elfogadni az egész törvényt, hogy “ne legyen olyan zagyvaság”, mint amilyen előbb született.

Hangsúlyozta: minél előbb szeretnék a pártok finanszírozásának átláthatóságát biztosítani és megszüntetni azt a “fekete finanszírozást”, amelyet lehet látni például “a Jobbiknál, amikor Simicska támogatja” a pártot különböző plakáthelyekkel. 

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a tiszta választási kampány, az egyenlő esélyek biztosításáért fogalmazta meg az államfő által az Országgyűlésnek visszaküldött plakáttörvényhez a javaslatait. Az ellenzéki politikus hétfőn azt mondta, javaslatcsomagjuk alapján tilos lenne kampányidőszakban mindenféle kormányzati kampány.