Így látják a szocialisták a bérkérdést

Így látják a szocialisták a bérkérdést

Gúr NándorAz MSZP szerint a magyar dolgozók hetven százaléka "alulról nézi" a bruttó háromszázezer forintos átlagkeresetet, ráadásul a bruttó 127 000 forintos minimálbérnek is csak 66 százalékát kapják kézhez az emberek.

Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy a többi visegrádi országban a minimálbér is magasabb és annak nettó összege is nagyobb, mint Magyarországon: Lengyelországban 82, Szlovákiában 85, Csehországban 89 százalékát kapják meg a dolgozók. Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök egyik legnagyobb bűne, hogy odáig jutott az ország, most már a bolgárok és a románok fizetéséhez kell méregetni a magyart.

Magyarország Európa Bangladesévé vált – fogalmazott. 

Gúr Nándor kijelentette, Orbán Viktornak távoznia kell. Hozzátette: a 2018-as kormányváltást követően az MSZP Botka Lászlóval bevezeti a megélhetési minimumot és megduplázza a nyugdíjminimumot.

Arra a kérdésre, támogatni fogják-e a Jobbik plakáttörvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványát, Gúr Nándor azt mondta, hogy személyes véleménye szerint igen, és várhatóan ezt a döntést hozza meg az MSZP elnöksége a hét végén vagy jövő hét elején.