"Tudott erről Vona Gábor?"

"Tudott erről Vona Gábor?"

Halász János, fotó: halaszjanos.huA Fidesz arra vár választ Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől, hogy tudott-e arról: "a Jobbik antiszemita politikusa, Kulcsár Gergely feltehetően egy fiatalkorúval folytatott viszonyt". Ezt kérdezte Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus az ügyben folyó per tanúira hivatkozott, akik szerint a Jobbik elnöke tudott a fiatalkorú megrontásáról. Ha ez így van, miért nem lett ennek következménye, miért fedezi a pártelnök a politikust”? – kérdezte a szóvivő, hozzátéve: Kulcsár Gergelyt több minden miatt ki kellett volna zárni a Jobbik-frakcióból, ez mégsem történt meg.

Kulcsár Gergely “több alkalommal is nyíltan antiszemita kijelentést tett, tulajdonképpen tagadja a holokausztot, beleköpött a Duna-parti cipőkbe, amely a Dunába lőtt zsidóknak állít emléket, és arra is volt példa, hogy újévi jókívánságként horogkeresztet is szétküldött párttársainak egy körlevélben” – sorolta Halász János. Úgy látszik Vona Gábort sem ez, sem az nem zavarja, ha fiatalkorúakat rontanak meg – jegyezte meg a fideszes politikus.