Elégedett a NAV az ADÓtraffipax eredményeivel

Elégedett a NAV az ADÓtraffipax eredményeivel

Növeli az adóbevételeket, a kiadott nyugták és a bejelentett alkalmazottak számát az ADÓtraffipax, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának főoldalán megtalálható rovatban megyékre lebontva előre közlik, hogy melyik időszakban hova mennek ellenőrizni az adóhatóság munkatársai és mit vizsgálnak. Ezt mondta el Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán kedden.

Az adóhatóság márciusban indította el a szolgáltatást, azóta 162-szer hirdettek meg előre ellenőrzéseket, és a rovatot több mint 50 ezren nézték meg.

A szóvivő hangsúlyozta: a vállalkozások betartják a szabályokat, ha tudják, hogy számíthatnak vizsgálatra, ugyanakkor továbbra is vannak váratlan ellenőrzések és van utólagos nyomon követés is.

Számíthat ellenőrzésre az a vállalkozás, ahol a NAV munkatársai nagy ingadozást tapasztalnak, a meghirdetett akció idején megugrik a bevétel, majd visszaesik – közölte.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy július 10-30. között az átlagosnál gyakrabban lehet az adóellenőrök megjelenésére számítani Budapesten és környékén. Vannak olyan nyári rendezvények, sportesemények, amelyek jelentős számú látogatót vonzanak, így a turizmushoz kapcsolódva vizsgálják egyebek között a szálláshely-szolgáltatókat, a taxisokat, a kereskedőket, a vendéglátó- és szórakozóhelyeket – jelezte Kiss Péter András.