"A magyarok szerint reménytelen a magyar fiatalok helyzete"

"A magyarok szerint reménytelen a magyar fiatalok helyzete"

Gréczy ZsoltÚjabb bizonyíték született arra, milyen rettenetes károkat okozott Magyarországnak az Orbán-kormány Gyurcsány Ferenc pártja szerint. A DK úgy látja, egy amerikai cég kutatása jelzi a tökéletes kilátástalanságot. A megkérdezettek 74 százaléka ugyanis azt mondta, itthon nincsenek jó kilátásai a fiataloknak. 

“Nem érzik magukat biztonságban a pályakezdés és családalapítás előtt állók. Az üzenet lesújtó. 
A brutális tandíjak miatt sokaknak nincs lehetőség diploma megszerzésére, mások a szinte elérhetetlen első lakás miatt panaszkodnak. A magyar fiatalok többsége külföldön képzeli el a jövőjét. Panaszkodnak a szegénységre, az egyenlőtlenségre, az egészségügy problémáira. És hiába erőlködik a kormány, a bevándorlást nem, ellenben a kivándorlást tartják jelentős kihívásnak.

A Demokratikus Koalíció keserűen teszi fel a kérdést, milyen ország lesz az, ahonnan elmenekül a jövő. Ahol nem lesz aki gyermeket vállaljon, vállalkozzon, adót fizessen. Az Orbán-kormány bűne a magyar családok szétzilálása, tönkretétele. Egy következő, demokratikus kormány legsürgősebb feladatai között lesz a fiataloknak az életesély visszaadása. Erre önálló, komplex kormányzati cselekvési tervre lesz szükség. A DK Sokak Magyarországa című programja ehhez nyújt máris jelentős segítséget” – írta Gréczy Zsolt szóvivő szombati közleményében.