Hidvéghi Balázs (archív)

A Fidesz szerint ez a parlamenti választás tétje

A Fidesz szerint ez a parlamenti választás tétje

Hidvéghi Balázs, fotó: PestiSracok.hu"Orbán vagy a kerítés lebontása" a jövő évi parlamenti választás igazi, és nem kis tétje. Ezt mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, immár harmadik éve tart az a “tömeges migrációs invázió”, amely alapjaiban fenyegeti Európát, egyes előrejelzések szerint pedig a következő években további 60 millió migráns indulhat el a kontinens felé Afrika felől.

“Választhatunk, hogy vagy megvédjük az országunkat, vagy engedjük, hogy mindörökre megváltozzon” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, aláhúzva, a polgári nemzeti oldal egyértelműen azon dolgozik, hogy megerőzzék Magyarország biztonságát, és a magyar emberek nyugodtan tudják felnevelni gyerekeiket.

“Szeretnénk megőrizni Magyarországot a magyarok országának” – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

A “másik oldalon azonban már felsorakozott a Soros-társulat, és mindannyian egyértelművé tették, hogy ők készek elfogadni a tömeges migrációt” – figyelmeztetett a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs szerint az ellenzéki oldal még belső erőfitogtatással van elfoglalva, de ebben a kulcskérdésben világos az álláspontjuk: készek elfogadni a Soros-tervet, a kvótát, a tömeges betelepülést.

Hangsúlyozta, a “Soros-társulat” tagja Botka László, akinek első útja szocialista miniszterelnök-jelöltté választása után Brüsszelbe vezetett, ahol világossá tette, lebontaná a magyar határt védő kerítést.

“Ugyanide tartozik Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció” – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint a volt kormányfő szintén a brüsszeli bevándorláspolitika lelkes támogatója.

Hidvéghi Balázs a “Soros-társulathoz” tartózóként említette az Együttet is, amelyről elmondta, vezetői a déli határnál “Soros-szervezetek vezetőivel” tüntettek a magyar határvédelmi intézkedések ellen.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a Jobbik elnökéről szólva kifejtette, “mára már megszokhattuk, hogy Vona Gábor, amit az egyik nap mond, azt a pénzért és a hatalomért másnap simán letagadja”. A Jobbik ezért teljesen megbízhatatlan szereplővé vált – mondta, megjegyezve, hogy a Jobbik a baloldalhoz hasonlóan nem szavazta meg azt az alaptörvény-módosítást, amely alkotmányos szinten tiltotta volna meg a kötelező betelepítést.

Hidvéghi Balázs kérdésekre válaszolva közölte, a Fidesz számít arra, hogy utcai zavargások lehetnek az őszi választási kampányban. A környező országokban és a Balkánon számos példa található arra, hogy “magukat civil szervezetnek mondó, valójában Soros szolgálatában álló szervezkedések próbálkoznak utcai zavargásokkal” – mondta. Közlése szerint hasonlóra lehet számítani, “amikor Magyarországon polgári engedetlenséget hirdetnek, vagy erről beszélnek és belengetnek erőszakot”. “Mindenre fel kell készülni, de mindenkit felszólítunk arra, hogy tartsa be a demokratikus szabályokat” – tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs vezetője kérdésre válaszolva megismételte, a Jobbik “teljes mértékben megbízhatatlan, össze-vissza beszél”, ezért opportunistának tartják Vona Gábornak a határkerítés költségeinek uniós térítését támogató nyilatkozatát.