A rászoruló gyerekeket és a várandós nőket is támogatja a kormány

A rászoruló gyerekeket és a várandós nőket is támogatja a kormány

A kormány nemcsak szociálpolitikai, hanem nemzetstratégiai kérdésként is tekint a családok, ezen belül is a hátrányos helyzetű gyereket gondozó szülők támogatására. Ezt mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Tiszalúcon szerdán.

Czibere Károly közölte: több hónapja tart az élelmiszercsomag-osztás a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében 

A politikus a borsodi településen sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány egymilliárd forintot fordít élelmiszerosztásra a három megyében.

Az év végig tartó mintaprogram körülbelül 12 ezer háromévesnél kisebb olyan gyereket érint, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, és akik nem járnak bölcsődébe, hátrányos vagy halmozottan hátrányos körülmények között élnek, valamint olyan várandós nőket, akiknek háztartásában aktív korúak ellátására jogosultak él – mondta.

Az államtitkár azt is elmondta: a gyerekek családja, valamint a várandós nők családja minden hónapban egy nyolcezer forint értékű csomagot kap. A csomagok a gyermekek és várandós anyák egészséges fejlődéséhez szükséges élelmiszereket tartalmaznak.

A tervek szerint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által koordinált programot az egész országra kiterjesztik, várhatóan még ebben az évben – tette hozzá Czibere Károly.

Tiszalúcon is igen sokan vették át az élelmiszer-csomagot, mint Majdanics László polgármester elmondta sok a szegény ember a nagyközségben, nekik igen jól jön ez a támogatás, “köszönet érte”.