Ennél jobb kezdést elképzelni se lehetett volna

Ennél jobb kezdést elképzelni se lehetett volna

1353 darab mézeskalács szívet sütöttek és díszítettek közismert emberek pénteken a budapesti Akvárium Klubban, hogy így hívják fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet most induló szeretet.éhség. elnevezésű országos adventi pénzadománygyűjtő akciójára.

Gáncs Kristóf, a szervezet sajtószóvivője a rendezvényen elmondta, hogy a közös sütésnek idén is a figyelemfelhívás a célja, hiszen az 1353-as szám tárcsázásával már péntektől hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet több mint két évtizede zajló ünnepi adománygyűjtő akcióját. 

A szívek sütése advent idején a szervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben folytatódik, az elkészült mézeskalácsokat pedig a Szent István-bazilika előtti téren november 24-én nyíló adventi vásárban az ökumenikusok adománypontjánál osztják szét az adakozók között.

A szervezet adománygyűjtési programja már hét elején kezdetét vette a Tesco áruházak kasszáinál kihelyezett kuponok árusításával, de lehet segíteni ezen az oldalon bankkártyás fizetéssel vagy átutalással, esetleg csekkes fizetéssel, továbbá a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba tett pénzadománnyal és az Opera Diótörő fesztiváljának keretében forralt bor és más desszertek vásárlásával, esetleg önkéntes munkával.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az adományokból egész évben segíti a nehéz helyzetben élőket, élelmiszer, ruhanemű vagy tanszer formájában, átmeneti otthonaiban pedig családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez.

Kapcsolódó cikkek