Herczegh Anita: nagyon fontos, hogy okosan segítenek

Herczegh Anita: nagyon fontos, hogy okosan segítenek

Nagyon sok önzetlen segítő van az országban, akik nemcsak advent idején, hanem egész évben rendszeresen végeznek önkéntes munkát. Ezt mondta el Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete vasárnap a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorában a Duna televízióban.

Herczegh Anita kiemelte, hogy személyesen részt vett már több alkalommal a szeretetszolgálat munkájában és lenyűgözte az a profizmus, amellyel segítő tevékenységüket végzik, legyen szó bármilyen területről,a hajléktalan-ellátásról, a romák lakta falvakban a felzárkóztatásról, a gyerekek segítéséről, a mentőszolgálat működtetéséről, adománycsomagok gyűjtéséről és szétosztásáról határon innen és túl a rászorulóknak. Hozzátette, nagyon fontos, hogy mennyire okosan segítenek és ez a Máltai Szeretetszolgálatnál nagyon meggyőzően működik, látszik a több éves tapasztalat. Sokat vannak együtt a rászorulók csoportjaival, pontosan tudják, hogy mikor és hogyan kell a legjobban hiányzó segítséget eljuttatni – mutatott rá. 

A jószolgálati nagykövet felidézte, hogy a szeretetszolgálattal részt vett már többek között árvízi védekezésben, mozgássérült fiatalok táboroztatásában, egy tarnadobi évzárón, adománygyűjtésen, látogatott hajléktalanszállót és szegény falvakat Kárpátalján. Mint mondta, fontosnak érzi, hogy személyesen részt vegyen a munkában, hiszen csak akkor lehet okosan segíteni, ha ismerjük ezeket az embereket, ha vannak közös élmények – hangsúlyozta.

Elmondta, hogy amióta önkéntes munkát végez – elsősorban a Máltai Szeretetszolgálattal, de más szervezetekkel is – jobb lett a véleménye az emberekről, mint korábban volt, mert módja volt meglátni, hogy rengeteg önzetlen segítő van az országban. Ki pénzzel, ki munkával támogatja a rászorulókat, de nagyon sok névtelen segítő tevékenykedik, aki nemcsak advent idején, hanem rendszeresen végez önkéntes munkát. Herczegh Anita kiemelte, éreznünk és hinnünk kell, hogy ha mi adunk segítséget, azzal mi is gazdagodunk, nem csak a megajándékozottak.

A közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójának idei kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A 1350-es adományvonalon eddig több mint 22 millió forint, az adomanyozz.hu oldalon mintegy 5 millió forint gyűlt össze, a Gyermelyi Zrt. 7 millió forintot ajánlott fel. A licitre bocsátott és fix áron megvásárolható tárgyakat a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek