Megújul Pétervásár

Megújul Pétervásár

Félmilliárd forintot meghaladó uniós pályázati forrásból újul meg több középület, a piac és számos közterület Pétervásárán. Ezt közölte a város polgármestere csütörtökön.

Eged István (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 575 millió forint támogatásnak köszönhetően a településen folytatódhat az elmúlt években megkezdett városrehabilitáció.

Az unós forrásból megvalósuló “Zöld város kialakítása” elnevezésű projekt célja Pétervására térségi központi szerepének erősítése mellett a lakosok közérzetének javítása – fogalmazott. Hozzátette, ennek érdekében több központi és közösségi épület, a piac, valamint közterületek megújításával, zöldfelületek rendezésével egészségesebb és esztétikusabb lakókörnyezetet alakít ki az önkormányzat. Kifejtette, a főtéren két épület felújítását, illetve átalakítását tervezi a városvezetés. Az egyik nagyobbik részében sport- és szabadidős létesítményt hoznak létre, kisebb részében pedig kereskedelmi-szolgáltató tereket alakítanak ki. A közelben parkolóhelyeket is létesítenek, továbbá része az elképzeléseknek a városközpontban lévő Kossuth utcai piac megújítása, a kapcsolódó területekkel együtt találkozóhellyé és közparkká fejlesztése.

Mindemellett a Szabadság tér szomszédságában álló sportcsarnok és egészségügyi központ elhanyagolt telkén egy komplex rekreációs és sportközpontot, míg a gyerekjátszótér mellett kifejezetten a fiatalok igényeinek megfelelő, extrém sporteszközökkel is felszerelt szabadtéri létesítményt alakítanak ki. A projekt része a korábban felújított, kulturális és turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű templomdomb és sírkert környezetének rendbetétele, valamint a városközpont zöldterületeinek gyepesítése, fásítása, sétányok kiépítése is.