A Jobbik bírósághoz fordult

A Jobbik bírósághoz fordult

A Jobbik a múlt héten előterjesztette a bíróság részére azt a keresetet, amellyel az Állami Számvevőszék jelentésében jogellenesen kiszabott 663 millió forintos bírsággal szemben kéri az igazságszolgáltatás pártatlan eljárását.

“A nemzeti néppárt azt követően döntött e lépés mellett, hogy az ÁSZ jelentésében valótlan állításokat tett, és ezekből levezetve jutott olyan szintén valótlan megállapításra, miszerint a Jobbik gazdálkodása törvénysértő volt és tisztségviselői akadályozták volna a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatását. Hiába tett azonban az ÁSZ feljelentést emiatt, az ügyészség a napokban megszüntette az eljárást és egyértelműen kimondta, hogy a párt részéről nem történt jogsértés. 

A Jobbik arra számít, hogy a bíróság érdemben bírálja majd el az általa benyújtott 21 oldalas keresetlevelet, és megsemmisíti a kormányváltó erő elleni durva támadásként értékelhető, valótlanságokat tartalmazó, és törvénytelen eljárásban meghozott ÁSZ-jelentést” – fogalmazott Szabó Gábor pártigazgató.