A nagyobbik kormánypártnak fontos az ország biztonsága

A nagyobbik kormánypártnak fontos az ország biztonsága

A Fidesz harcolni fog az ENSZ migrációs csomagja ellen és a kormány nem vonja vissza a "Stop Soros" törvényjavaslat-csomagot. Ezt jelentette ki az a Fidesz kommunikációs igazgatója az ENSZ menekültügyi főbiztosságának budapesti képviselete előtt megtartott szombati sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője által tett pénteki nyilatkozatra reagált. Rupert Coleville azt mondta, hogy törvénycsomag indokolatlanul korlátozza az egyesülési szabadságot és aggasztó folytatása a magyar kormány támadásának az emberi jogok és a civil szféra ellen.

A Fidesz úgy látja, hogy az ENSZ migrációs csomagjából visszaköszönnek a  “Soros tervből” már jól ismert javaslatok – közölte a politikus. Hidvéghi Balázs elmondta, azt üzenik az ENSZ-nek, hogy a magyar emberek nem kérnek a terroristákból, a migrációt szervező civilekből és elutasítják az ENSZ migrációs csomagját. A Fidesz pedig a magyar emberek mellett áll – tette hozzá.

A migrációs csomagból Soros György gondolkodásmódja tükröződik, miszerint a migráció jó dolog, minden országnak vállalnia kell egy betelepítési programot és ennek szervezésébe be kell vonni civil szervezeteket – sorolta. Pont ez az “őrült gondolkodásmód” vezetett oda, hogy az elmúlt években több ezer potenciális terrorista jött Európába, ami veszélyezteti az európai emberek biztonságát – hangsúlyozta Higvéghi Balázs.

Arra az újságírói felvetésre, miszerint az MSZP és a DK jogi képviseletét korábban többször ellátó, csalással vádolt Czeglédy Csaba indulni készül a választásokon, a kommunikációs igazgató azt mondta, ez annak bizonyítéka, hogy a baloldal pártjaiba beférkőzött a bűnözés és az alvilág.

Ugyancsak újságírói kérdésre reagálva közölte, hogy a Fidesz felkészült a választási kampányra, amelynek során a közös munka folytatásához kérnek felhatalmazást a választóktól. Ellentétben az ellenzékkel, amely az ország helyett csak saját magával van elfoglalva. Csupán egy kérdésben “fúj egy követ” a bevándorlás pozitív megítélésében – jelentette ki. Hozzáfűzte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapra tervezett évértékelője egyben a Fidesz kampánynyitójának is tekinthető. Az Elios-ügyet firtató kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy az nem kötődik a miniszterelnök vejéhez, sokkal inkább Simicska Lajoshoz.