Megkezdődött a Zöldváros fejlesztési program Szegeden

Megkezdődött a Zöldváros fejlesztési program Szegeden

Az Újszegedi liget rekonstrukciójával megkezdődött a Zöldváros fejlesztési program Szegeden, az önkormányzat csaknem 990 millió forintos uniós támogatást kapott a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Erről tájékoztatta a projektet koordináló Szeged Pólus Nkft. szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a program részeként több városrészben felújítják a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket.

Elsőként az Újszegedi liget rekonstrukciója kezdődött el. A fejlesztés célja a liget zöldterületének új életre keltése, a meglévő infrastruktúra korszerűsítése és bővítése új szolgáltatásokkal. A következő hónapokban megújul a zöldfelület, felfrissül a növényállomány öntözőrendszer kiépítésével. Futópályát, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot építenek, és korszerűsítik a meglévő sportpályákat. Tanösvényt és kutyafuttatót alakítanak ki, megújul a játszótér és a szökőkutak.

Teljesen felújítják a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyét, az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Korszerűsítik a közvilágítást, új térbútorokat helyeznek ki, rendezik, felújítják a parkolókat, a járdákat, a sétautakat, kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítanak ki a fősétányon. 

A beruházás a tervek szerint őszre fejeződik be – áll a közleményben.