DK-Szolidaritás: Tiltakozás a diáktüntetés résztvevőinek rendőri zaklatása ellen

DK-Szolidaritás: Tiltakozás a diáktüntetés résztvevőinek rendőri zaklatása ellen

Niedermüller Péter"Példát nem mutatunk, hanem statuálunk" - mondta állítólag Sztálin. A magyar rendőrség követi ezt az útmutatást: még a választás előtt ki akarja hallgatni a február 23-i diáktüntetésen igazoltatott fiatalokat. Szabálysértést követtek ugyanis el: az úttesten vonultak.

“A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás felháborodottan utasítja vissza a választás kimenetelétől rettegő hatalom pofátlanságát és cinizmusát. Nyilvánvaló, hogy az intézkedés célja a megfélemlítés; Orbán üzenni akar, éspedig nem a kipécézett diákoknak, hanem a választóknak általában. Azt, hogy a hatóság zaklatása elől senki nem érezheti magát biztonságban. Orbán nyilván már rég lemondott arról, hogy rendszerével a választók rokonszenvezzenek, számára az is megfelelő, ha csak félnek tőle. Ennek érdekében kellett az eljárás abszurditását a végletekig fokozni azzal, hogy a közlekedési szabálysértés ügyében eljárva egyikük számítógépét is lefoglalták.

Mind több jel mutatja, hogy a jelenlegi hatalom napjai meg vannak számlálva, az új kormány pedig intézkedni fog a hivatali hatalommal politikai célból történt visszaélés megtorlásáról is. A DK pedig ezúton figyelmezteti az ügyben eljárókat: Nürnberg óta nem mentség a jogsértésre, hogy “parancsra tettem!” – közölte Niedermüller Péter, a DK alelnöke.