A jobboldali ellenzéki párt szerint zűrös a hatvani sportkomplexum

A jobboldali ellenzéki párt szerint zűrös a hatvani sportkomplexum

Sneider TamásA Jobbik szerint ingatlanpanama zajlott le Hatvanban a leendő sportkomplexum esetében.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy Szabó Zsolt államtitkár, a térség parlamenti képviselője nem állt ki a nyilvánosság elé, hogy tisztázza családja vagyonát, ehelyett az elmúlt napokban több jobbikos plakátot megrongáltak a térségben, a kertje felett pedig egy drón jelent meg.

A politikus új fejleményként hivatkozott arra, hogy egy március 19-i kormányhatározat szerint Hatvanban létrejön egy fedett sportkomplexum. Hozzátette: míg a város korábbi vezetése egy közművesített zöldterületen tervezte a megvalósítást, addig egy 2013-as határozat szerint egy kietlen területen építenék fel a létesítményt. A területet 2014. január 13-án vette meg az önkormányzat és ugyanezen a napon Szabó Zsolt családja is megvette a többi környező területet – fejtette ki az alelnök, aki egyértelműnek nevezte, hogy egy ingatlanpanama zajlott le. Közölte, arra vár választ Orbán Viktor miniszterelnöktől, kapott-e valamilyen ellenszolgáltatást azért, hogy felértékelődtek az államtitkár családjának területei. Kérdésre azt mondta: az ügyben hivatali visszaélésről lehet szó.

Sneider Tamás több kérdést kapott arról, hogy Janiczak Dávid ózdi polgármester, a Jobbik alelnöke egy kiszivárgott hangfelvétel szerint sértő módon beszélt nőkről. Azt felelte: ugyanaz az álláspontja, mint egy hete, párttársa megbánta a mondottakat, megkapta a dorgálást érte és bízik benne, hogy tud tanulni az esetből. Arra pedig, hogy Vona Gábor pártelnök úgy kommentálta az ügyet, hogy magánbeszélgetésben bárkivel megeshet, hogy ilyesmit mond, azt válaszolta: “kocsmában, bárhol megtörténhet, 10 millió magyar ember van, ki tudja ki mit mond Magyarországon”.