NőiSzem: Janiczák Dávid távozzon a közéletből!

NőiSzem: Janiczák Dávid távozzon a közéletből!

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület online petíciót indít annak érdekében, hogy Janiczák Dávid, Ózd jobbikos polgármestere távozzon a közéletből. Ezt közölte Király Nóra, az egyesület alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Király Nóra a Jobbik XI. kerületi irodája előtt újságíróknak a kezdeményezést azzal indokolta, múlt héten derült ki, hogy Janiczák Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke “minősíthetetlen stílusban, trágár kifejezéseket használva alázta és gyalázta első beosztottját”. Hozzátette, ezt mélységesen elítélik, ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke léptesse ki Janiczák Dávidot a Jobbikból, mondassa le a polgármesterségről és léptesse vissza mindenfajta közéleti szerepléstől.    

Hangsúlyozta, nem mentség, hogy Janiczák Dávid minősíthetetlen kijelentései magánbeszélgetésben hangzottak el, hiszen egy közéleti szereplőnek a magánéletben is példát kell mutatnia. Király Nóra azt mondta, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület egy hónapja már indított egy online petíciót Juhász Péter Együtt-elnök “nőverési ügyében”, ami sikeres volt, hiszen több mint ötezren írták alá, és Juhász Péter azóta bejelentette, hogy visszalép a képviselő-jelöltségtől.