Félmilliárd forintért építenek gyártócsarnokot

Félmilliárd forintért építenek gyártócsarnokot

Új lapszabászati gyártócsarnokot épít a Holzmöbel 2012 Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. Gyulán, a beruházás értéke 500 millió forint, amelynek fele európai uniós és belföldi költségvetési forrás. Erről tájékoztatta a cég ügyvezetője csütörtökön az MTI-t.

Szalainé Mihucza Zita elmondta, a támogatás mellett 250 millió forintot fordítanak a beruházásra, az összeg körülbelül 20 százalékát saját forrásból, a maradékot banki hitelből teremtik elő.

Az 1300 négyzetméteres új lapszabászati gyártócsarnok mellé 140 négyzetméteres készáruraktárt építenek, a kivitelezés év végéig befejeződik.

A beruházás részeként egy CNC-felsőmarógépet, lapszabász- és élzáró gépet, valamint egy kompresszort is beszereznek. A tömörfa megmunkálási kapacitások fejlesztésére hat célgépet és egy targoncát vásárolnak.

Szalainé Mihucza Zita elmondta, a fejlesztés révén egy műszakban 300-360 négyzetméternyi bútorlapot is fel tudnak majd dolgozni.

A 2012-ben alapított vállalat 27 dolgozót foglalkoztat, a létszámot meg szeretnék duplázni – közölte az ügyvezető.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalat 2016-ban 47 millió forint adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 132 millióval szemben. Az értékesítés nettó árbevétele a 2015-ös 1,6 milliárd forint után 595 millióra csökkent.