Elkészült a bólyi ipari parkba vezető elkerülőút

Elkészült a bólyi ipari parkba vezető elkerülőút

Átadták a forgalomnak a bólyi ipari parkba vezető, 295 millió forintos beruházással elkészült mintegy két kilométer hosszú elkerülőutat. A hírt a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) osztotta meg a médiával. 

A közlemény kiemelte, hogy az útépítés az ipari park fejlesztésére a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) elnyert 800 millió forintos költségvetésű projekt része. Az út közvetlenül csatlakozik a bólyi elkerülőúthoz, az M60-as autópálya le- és felhajtójához. Közölték, a pályázat következő elemeként egy új üzemcsarnokot építenek, amelyet az önkormányzat tervei szerint bérbe adnak. A jó megközelíthetőségnek is van szerepe abban, hogy újabb cég, egy csomagküldő szolgálat is beköltözik hamarosan az ipari parkba – idézte a közlemény Hargitai Jánost, a térség – újraválasztásáért induló – kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjét.

Az összegzés szerint Nagy Csaba, a BMÖ közgyűlésének fideszes elnöke kifejtette, összesen 38 milliárd forintot költhetett, illetve költhet a megye a következő időszakban fejlesztésekre. A csaknem 58 hektár nagyságú bólyi ipari parkban mintegy 30 vállalkozás működik, és 980 embernek biztosít munkahelyet.