Korszerűsítik a gyermekotthont

Korszerűsítik a gyermekotthont

Hamarosan befejeződik a Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány alkohol- és drogfüggő fiatalokat gondozó speciális gyermekotthonának felújítása a Tolna megyei Szedresen. Ezt közölte az alapítvány elnöke az MTI-vel.

Sándor Zoltán elmondta: a tizenhét fiatalnak otthont adó épületet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program 32 millió forintos támogatásával újítják fel.

A 450 négyzetméteres kastélyra egy 330 négyzetméteres, második szintet építettek, ahol kilenc helyiséget, köztük négy tanulószobát alakítottak ki, és felújították a földszinti 2-4 ágyas lakószobákat is. Az alapítvány elnöke azt mondta, reméli, hogy a megújult épületben strukturáltabb, színesebb lesz a gyerekek élete, és a problémákat a nevelők és a gyerekek egyaránt jobban tudják majd kezelni.

Hozzátette: a korszerűsítés bővítést is jelentett; jelenleg kilencen várnak arra, hogy a szedresi otthonban helyezzék el őket.

Sándor Zoltán elmondta: az országszerte 21 ezer állami gondoskodás alatt álló gyermek között 650 speciális igényű van, és számuk emelkedik.

A Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány 2005 óta – civil szervezetként egyedül – működteti a szedresi speciális gyermekotthont, ahol 14 és 18 éves kor közötti, alkohol- és drogfüggő, valamint magatartászavarral küzdő fiúkat helyezhetnek el.