Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Ezt követeli Gyurcsány Ferenc pártja

2018. május 16. Sikeradó/MTI

DK Demokratikus KoalícióA Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás Mozgalom azt követeli, hogy a kormány azonnal állítsa le a kilakoltatásokat. Ezt mondta Székely Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, a Szolidaritás elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint pár hete a Fidesz még azzal kampányolt, hogy 2018 a családok éve lesz, ez azonban egy "pofátlan hazugság". "Úgy tűnik, hogy 2018 csak két család, a Mészáros és az Orbán-család éve lesz" - fogalmazott. Hangsúlyozta, a magyar családok jelentős része máról holnapra él, míg 2012-ben 1020 családot lakoltattak ki, 2016-ban már 3474-et.

A DK és a Szolidaritás azt követeli, hogy a kormány állítsa le a kilakoltatásokat és végre foglalkozzon ezekkel az emberekkel, oldja meg a lakhatásukat. Kérdésre válaszolva Székely Sándor elmondta, nem tudják pontosan idén hány családot érint a kilakoltatás, de növekvő tendenciát észlelnek, így lehetséges, hogy a 2016-os, közel 3500 kilakoltatást is meghaladja majd ez a szám. Hozzátette, több civil szervezettel is kapcsolatban állnak, próbálnak segíteni nekik és megakadályozni a kilakoltatásokat.


0
E-mail cím:


Jelszó: