Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Mindannyiunk élete megér egy hívást

2018. május 16. Sikeradó/OS

112A lelki elsősegély telefonszolgálatok és a 112 segélyhívó között létrejövő együttműködési megállapodás következő eseménye Hegyiné Mráz Erika szakpszichológus és Dr. Balázs Zsolt r. ezredes előadása  a két szolgálat működéséről az 1997 óta immár hagyományosan megrendezett "Telefonos Napon".

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének szervezésében életre keltett 2018-as "Telefonos Nap" rendezvényeinek Pápa ad otthont melynek címe "Segítő kapcsolat a telefonnál". A program során bemutatják a lelki elsősegély telefonszolgálatok és a 112-es segélyhívószám  tevékenysége közötti hasonlóságokat és különbségeket. 

A két szervezet egyik alapvető közös célja a krízishelyzetek kezelése és az öngyilkosság megelőzése.  A 116-123-as lelki elsősegély vonalon a nehéz élethelyzetekben, krízisben, meghallgatják a hívó problémáit és közösen keresik a lehetséges megoldásokat, a 112-es vonalra érkező segélyhívások esetén konkrét intézkedésre kerülhet sor. 

A mozgás lelki egészségmegőrző szerepe bizonyított, így a Telefonos Nap előadásai mellett kísérő rendezvényként futóversenyre és gyalogló versenyre is sor kerül. 

0
E-mail cím:


Jelszó: