elveszett értékeink

Álláskeresőnként nyakamba vettem a várost. Szakmámat tekintve elsősorban a fényképész, illetve ezzel kapcsolatos üzleteket céloztam meg.

kezek egy laptopon

Szeretném halkan elmondani, mi történt velem a minap. Nem kiabálva, nem felháborodva, csupán megdöbbenve. Mint sok embernek, nekem is van mobil internetem. Mikor vásárolunk egy ilyen kütyüt, úgy gondoljuk, hogy ez az aprócska kis szerkezet úgy fog működni, mint egy mobil. Számítunk rá, hogy ott ahol telefon-térerő van, ott a mobil sticket is tudjuk használni. De egy valamivel nem számoltam.

szem

Először hezitáltam, hogy leírjam-e vagy inkább magamban tartsam azt, amiben a minap volt szerencsém. Az egészségügyről beszélek, ami oly sokszor kisegíti a betegeket, és mégis.. inkább, ha nem muszáj, nem vesszük igénybe a szolgáltatásait.

olvasóterem

Milyen jó lenne vasárnap a Szabó Ervin könyvtár gyönyörű palotatermének süppedős foteljeiben könyveket, folyóiratokat olvasgatni. Vasárnap, amikor nem dolgozom. Nagyon jó lenne...

Kormánymű

Éppen hazafelé tartunk Soroksárra a munkahelyünkről, amikor egyszer csak egy furcsa kattogást hallottunk a gépjárművünkből. Kevesen tudják beazonosítani, de ilyen esetben jó ha tudjuk, hogy valójában a kormánykerékkel van valamilyen probléma. 

busz

Demonstráció miatt módosulhat a 16-os és a 105-ös busz menetrendje a fővárosban csütörtök délután, ezt közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

a nyolcadik kerületben
„…én nagy vagyok. De az idők kicsik!” - vonta le végső következtetését Iszák A zöld elefánt című könyvben. Valószínűleg, ezzel el is mondott mindent arról a korról, mely meghatározta ezt a környéket, ami a nyolcadik kerület sava-borsát adta, színezte, sőt néha túlszínezte is.

bőröndökkel

Régen írtam, de hát a nyár, meg egyebek. Meg nem is voltam itthon. Madridban töltöttem a júniust és a fél júliust is. Aztán a hónap másik felében nekem kellett istápolnom spanyol barátaimat Budapesten. De kis országunk nem hagy munka nélkül. A metróban olyasmivel szembesültem, amit meg kell írnom, nincs mese.

színház

Na most az van, hogy Dani elhívott színházba. Illetve én kérdeztem vissza, hogy esetleg azért küldte-e el nekem e-mailben egy darab összes leírását, amolyan kis regény jelleggel, hogy hátha. Aztán mondta, hogy igen. Én meg mondtam a csajoknak, hogy ezen én annyira elámultam, hogy csak na.

dagály

Nem tudom, miért, de fáj nagyon. De a viccet félre téve, tényleg elég kellemetlen dolog történt velem a héten. Általában hétfőnként szoktam uszodába járni.

HÉV

Történt egyszer, még úgy gyerekkoromban, hogy nagymamámmal felszálltunk a szentendrei HÉV-re. Szép volt, jó volt, érdekes volt. Egy színes ruhás ember ült velünk szemben, aki folyamatosan engem nézett és mosolygott. A fák meg, ahogy rendszerint, zölden suhantak el az ablak mellett. Kíváncsi voltam, átélhetem –e újra ezt a csodát.

kis fa

Az anyukám a hatodikban lakik. Tavaly, a választások előtt hirtelen fák jelentek meg a sivár, szürke utcájában. Naná, hogy nem maguktól.

szupermarket

Nem is tudom, hol kezdjem. Merthogy nem tudom, honnan kellene elkezdeni, hogy megértsem, egyes szupermarketek miért ennyire igénytelenek.

troli

A minap a 74-es trolin zötykölődtem. Csak kétszer akadt le a huzalról vagy hogy is hívják, a vezetékről, ami kisebb csodának számít. Mivel tudom, hogy ezek ezer évesek, rendszerint húsz percet rászánok a menetidőre, mert mindig történik valami.

E-mail cím:


Jelszó: