Vass Marian

Tanítóként kezdte, aztán volt marketinges és rendezvényszervező, ma viszont egy másik világban él. A jóga határozza meg Vass Marian mindennapjait, aki nem csak a debreceniek életén próbál változtatni.

Manhercz Krisztián

Manhercz Krisztián már a belgrádi Európa bajnokságon is tagja volt a bronzérmet szerző vízilabda válogatottnak és most Rióban is a Benedek csapatnak. Azt mondja, már visszaszerezték az önbizalmukat.

Harcsa Zoltán
fotó: Illyés Tibor/MTI

Három hónap nagyon komoly munka vége felé jár Harcsa Zoltán, a londoni olimpián negyeddöntős középsúlyú bokszoló, aki már könnyebb edzéseket végez, szombaton pedig elindul Rio de Janeiróba.

Talmácsi Gábor és Horváth Andrea

fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

Magyarország legjobb motorosa saját bevallása szerint vad ösztöneit kiéli a versenypályán, a közúton pedig mindig példát mutat, betartja a szabályokat. Imád gyerekeket tanítani és szívesen megosztja saját sikerét másokkal. Talmácsi Gábor gyorsasági motorversenyzővel, a MotoGP 125cm3 világbajnokával beszélgettünk. 

Cserpes Laura és Horváth Andrea

fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

Szépséges és tehetséges, amit igazán kevesen mondhatnak el magukról. Mindemellett sikeres és még népszerű is. Nem a hírnév hajtja és hosszú távra tervez. Cserpes Laurával találkozott a Sikeradó sztárvadásza. 

Horváth Andrea és Király Levente

fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

A Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Nemzet Színésze igazi lokálpatrióta. 2007-től Szeged díszpolgára, aki mindvégig hűséges maradt ahhoz színpadhoz, ami annyi boldog perccel kényeztette. Álmokról, múltról, jelenről, Depardieu-ről, és a családjáról beszélgetett vele a Sikeradó sztárvadásza.

Klapka György

fotó: Gál Noémi/Sikeradó

Nincs ott a neve a magyar milliárdosok listáján, sose volt az uralkodó elit bizalmasa, de takargatnivalója sincs. Könyvében nyíltan beszél vagyonáról, végrendeletének tartalmáról és büszkén eleveníti fel a sikeres üzleteket. Az életrajz megjelenése előtt beszélgettem vele.

Sztanó László

fotó: Burger Barna

Új magyar krimi sorozatában az Athenaeum Kiadó olyan magyar szerzők regényeit indította útjára az Ünnepi Könyvhéten, akiket tehetségük alapján méltán sorolhatunk a klasszikus krimiírók közé. Sztanó László Sötét hajnal című regényét is bemutatták.

Tankcsapda

fotó: Zsámboki Tamás/Sikeradó

Magyarország egyik legelismertebb rock zenekara a Budapest Parkban köszönt el rajongóitól. A Tankcsapdás fiúk 12 hónapig nem lépnek fel önállóan Budapesten, hiszen 25 éves jubileumi koncertjükre készülnek.

Cseplák György

fotó: Komka Péter/MTI

Bőrgyógyász, aki régészeti és antropológiai kutatásokat végez, könyveket ír, tudományos közleményeket publikál, előadásokat tart, lektorál és verset fordít. Cseplák György salgótarjáni nyugalmazott főorvos 55 évet dolgozott a szakmájában, elismert, szeretett ember a nógrádi megyeszékhelyen.

Szalvétás Tonka

Szalvétás Tonka - így becézik a szlovákiai Dobóruszkán élő Kozák Antóniát, aki a világ legnagyobb szalvétagyűjteményét tudhatja magáénak. Az Ung-vidéki nő elárulta, hogy ő erre a névre a legbüszkébb, amely nemcsak közeli ismerősei közt terjedt el, de bizony a postás is kézbesített már számára küldeményt erre a névre.

László Ervin

Kilencéves korában, a Vígadóban adta első zongoraestjét a Magyar Filharmonikusok közreműködésével. Csodagyereknek tartották. Ma egy világ csodálja gondolataiért. László Ervin professzor filozófusként új világrendet épít, mert rájött, mivel lehetne megmenteni az emberiséget. Több könyvet írt egy világváltó gondolatról, amely megoldaná krízisben lévő Földünk összes problémáját.

Sors Tamás

Két hét múlva kezdődik a paralimpia, amelynek egyik nagy éremesélyese Sors Tamás úszó. A K&H bajnoki vélemények sorozat e heti nyilatkozója közel 13 éve úszik, jó formában érzi magát, és nemcsak magától, de paralimpikon társaitól is jó helyezéseket remél Londonban.

Kozák Danuta

fotó: Kollányi Péter/MTI

Kozák Danuta parádés hajrával, majdnem egy hajóhosszal győzte le a sokáig vezető ukrán ellenfelét, ezzel megszerezte élete második olimpiai aranyéremét mindössze két nap alatt. Minden idők egyik legtehetségesebb kajakosától megkérdeztük, honnan merítette ehhez az erőt, melyik aranyat volt könnyebb megnyerni és szeret-e víz mellett nyaralni vagy rá se tud nézni, ha pihen. A Sikeradó villáminterjúja.  

Pars Krisztián

fotó: Kollányi Péter/MTI

Pars Krisztián a kalapácsvetés legújabb magyar olimpiai bajnoka. Élete eddigi legnagyobb sikereként, mintegy koronájaként hétfőn délután vehette át az aranyérmet. Páratlan sikeréről, a döntős körülményekről, terveiről kérdeztük a világ legjobb kalapácsvetőjét és arról, ösztönzően hatott-e rá Berki Krisztián délutáni sikere. A Sikeradó exkluzív villáminterjúja.

Gyurta Dániel

A 200 méter mellúszás olimpiai bajnoka Gyurta Dániel világcsúccsal győzött Londonban. Megkérdeztük, mire tippel, megnyeri-e Cseh László a vegyes döntőt, hány úszó éremre számít még és mivel tölti majd a szabadidejét. A Sikeradó exkluzív villáminterjúja.

Fodor Zsóka

Magdi anyus nem tűnt el, csak „átalakult”. Megint színpadon játszik, ifjúkori sikerei helyszínén, Békéscsabán, méghozzá olyan szerepekben, amelyeket maga választhatott. A hetvenegyedikben járó Fodor Zsóka hányatott tinédzserkoráról és 1956-os emlékeiről is mesél.

Kovács László, a Vasember

fotó: Komka Péter/MTI

Kovács László 21 évesen vett részt először a világ egyik legkegyetlenebb futóversenyén, a Marathon des Sables-n, és 245 indulóból a 42. helyen ért célba a 240 kilométeres távon a marokkói Szaharában. Egy évvel később a 19. lett. 2001-ben a gyorskorcsolyázók hagyományos nemzetközi versenyén a 2. helyen végzett 396 kilométert megtéve. Teljesítményét nem elvégezni, de még felsorolni is sok.

Fliegauf Bence
                          Foto: berlinale.de


Legkésőbb azon a februári berlini estén, amikor átvette a Berlinale zsűrijének nagydíját, az Ezüst Medvét, Fliegauf Bence megnyugodhatott afelől, hogy a nemzetközi szakma és közönség megkerülhetetlen és kiemelkedő alkotásként tekint a Csak a szél című, romagyilkosságokról készült filmjére.

Vizi E. Szilveszter

Egész életében kutató, kutatóorvos szeretett volna lenni, mert kíváncsi természetű, és magyarázatot akar találni a világ dolgaira. Ez úgy igaz a fizikai jelenségekre, ahogy a társadalomban zajló legkülönbözőbb mozgásokra, politikai változásokra is. Sikereiről, terveiről beszélt Vizi E. Szilveszter agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, akit a Schmitt Pál körül kialakult örvény egészen a köztársasági elnöki székig repíthet.

Freed Péter és Kerényi Péter portré

Amikor megbeszéltük az interjút, még fogalmam sem volt arról, milyen reggel 10-kor  gyertyafényes asztalnál és egy jó pohár cabernet sauvignon mellett rántottát vacsorázni. Hogy ez képzavar lenne? Általában. De nem a Best of Budapest két vezérénél, akik mellett mindig valami jó dolog történik. Ha más nem, legalább Barna Sándort, a Symbol étterem tulajdonosát láthatja az ember statisztaként fel-alá sétálni reklámfilmjének forgatása közben...

Beckék

fotó: Sándor Péter

Brutális kávécsésze nyom, bólé, ciklámen celofánba, kenyér papírba csomagolt párhuzamok keblemre! Megszületett a Rocklitera, a határok határtalanságának jelképéül. Pécsett kertemben a belváros, Győrben diszkó paradoxon haláli kombóval, szendvicssütő karrier Rock’N’Roll-lal párhuzamban - álmunkban...

Krajnyák Zsuzsanna

Még ő maga sem tudja, pontosan hány érmet szerzett Magyarországnak. Az edzőre néz. A félszáz biztosan megvan. A legutóbbi világkupán az utolsó, a mindent eldöntő asszót ő vívta. Aranyérmes, tehetséges és mosolyog. A Sikeradó pástján Krajnyák Zsuzsanna.

Csörgő Judit

Sokféle módszert kínálnak annak, aki angolul akar tanulni. Van, aki alfába visz, mások a kazettára esküsznek, ami vagy beválik vagy nem. Egy budapesti csapat viszont sajátos módszerrel szinte bárkit meg tud tanítani angolul. A BeHAPPY Angol Nyelviskola története igazi sikersztori. A módszernek és saját sikerének titkáról faggattam Csörgő Juditot. 

Kosheen

A függetlenség napja elérkezett, nincs többé éhezés! Friss formában terítéken a tradíció, tessék kóstolgatni! Az élet íze progresszívvé varázsolt klasszikus gyökerekből tör fel. Kár volt eddig ellenállni. Kár lenne továbbra is elbújni. Halljátok? Hallgassátok!

Herein Gyula

Herein Gyula vállalkozó, méghozzá sikeres, ám amiről beszélgetünk, az messze esik az autókereskedéstől. Civil életét ugyanis immár esztendők óta Erdély tölti ki. Magyarországon a statisztikák szerint jóval kevesebb a civil szervezetek száma, mint más országokban. Ennek persze történelmi-politikai okai vannak, mostanság kezdenek csak megerősödni a civil szervezetek.

Czajlik Zoltán

Valószínű, rám nézve szégyen, de alig pár éve tudom csupán, hogy létezik olyan foglalkozás, hogy légi régész. Egy biztos, az illetőnek nem lehet tériszonya, és nem félhet a repüléstől. Az alapkövetelmény persze adott, régésznek kell lennie. Ja, és fényképezni is tudni kell neki. Mindez távolról nézve maga a XXI. századi romantika.

Tamás Gábor

Először Magyarországra települt erdélyi barátaimtól hallottam róla. Könnyes szemmel emlegették, azt mondták, ő az erdélyi Máté Péter. Számukra a Stockholmba emigrált énekes a fiatalságukat jelentette, azt az időt, amikor még nem indult meg a meneküléshullám Ceausescu elől, amikor még ők is Erdélyben éltek.

Sárik Péter

Sárik Péter díjnyertes dalszerző és ismert jazz zongorista. Népszerűsége hamar túllépte kis hazánk határait. Jazzrajongók várják Londonban, Tokióban, Erdélyben, az USA-ban és Izraelben.

kutyus

Az ember úgy képzeli el az állatmentő járőrök munkáját, mint amit a tévében lehet látni. Csapatnyi lelkes, jószívű ember, akik azért küzdenek, hogy az állatok ne szenvedjenek, ezért minden reggel beülnek a szirénázó autójukba és egész nap a vidéket járják, ami ebben az esetben Zala megye. Megmentenek minden bajba jutott kisebb és nagyobb állatot.

Balla Nóra

Balla Nóra kislánykora óta különleges kapcsolatot ápol a méhekkel. Idén 9 felkészült versenyző közül ő lett az év mézkirálynője.

Ambrus Gergely, fitó: Adamkó Péter

fotó: Adamkó Péter

Tavaly sikerült elérnie a legnagyobb mélységet. A civilben matematikus Ambrus Gergely nem csak leereszkedik az aknákba, le is fotózza azokat. Szabadidejében pedig sportol és még zenélni is tud.

Keszthelyi Rita

fotó: Szaka József/MVLSZ

Keszthelyi Rita Európa-bajnok vízilabdázó Rióban is a magyar csapat húzó egyénisége. Hétfőn remek játékkal, nagy hátrányból nyerni tudtak Ausztrália ellen, szerdán a döntőbe jutásért a címvédő USA lesz az ellenfél. 

Illés Anna, fotó: Szaka József/waterpolo.hu

fotó: Szaka József/waterpolo.hu

A BVSC fiatal pólósa, Illés Anna most a riói olimpián bizonyítja tehetségét. Kína
ellen győzelemmel kezdtek a lányok, a spanyolokkal folytathatják. Az interjú a csütörtöki meccs előtt készült.

Márton Anita, mob.hu

A riói kvótát szerzett Márton Anita 2015-ben a legeredményesebb évét zárta. Az év magyar atlétája címet kétszer is elnyerő súlylökő, Prágában a fedett pályás Európa-bajnokságon, majd Pekingben az atlétikai világbajnokságon is új országos csúcsot állított fel. Felkészüléséről, terveiről beszélgettünk.

Nacsa Tamás

Nacsa Tamás, művésznevén DJ Tomes még csak 17 éves, de mindössze néhány hónap alatt nagy eredményeket ért el. Megnyert egy világhírű DJ versenyt, és hét száma már megjelent kiadóknál. Az electro house, minimal és techno műfajokat képviseli.

Horváth Andrea és Szirmai Gergő
fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

Humoros, egyedi, különleges és a miénk. Igen, ez így egész jól hangzik. És történetesen nem is túlzok. A Hollywood Hírügynökség tehetséges főhőse bárhová eljut képben és hangban, bárkit kifiguráz és még a bagolypostást is lelövi, hogy elmagyarázza, miért (ne) nézzük meg a kiszemelt filmet a moziban. Szirmai Gergő üde jelenség a magyar netes égbolton. És még szerény is. Ami határozottan jó. Nagyon jó.

Osvárt Andrea és Horváth Andrea

fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

Ha meglátom valahol, az életben vagy a filmvásznon, máris szebb a napom. Szép és üde jelenség a tehetséges színésznő, aki modellként kezdte a karrierjét, most viszont egészen új útra lépett. Filmproducer lett. Osvárt Andreával beszélgettünk.

Egerszegi Krisztina és Horváth Andrea

Egy világ áradozott róla, százak imádták és rajonganak érte ma is. Mostani kollégái is csodálják tehetségét és eredményeit. Nem hisz a véletlenekben, szereti Hosszú Katinkát, és azt is elárulta, mi számára az akarat megvalósulásának titka. Egerszegi Krisztina ritkán ad interjút, a Sikeradó sztárvadászával kivételt tett.

Berki Krisztián

Berki Krisztián világbajnok lett – megint. Más kérdés, hogy hosszú és rögös út vezetett az újabb győzelemig, de most annál nagyobb az öröm.

Takáts Eszter

Takáts Eszter a "Postás és a "Drága idő" slágerek szerző-előadója, akit a szólestek mellett duóban és Akusztikus trióban is meghallgathatunk. A Sikeradónak elárulta, mi segíti át a mindennapi nehézségeken.

Tóth Mihály

Egy százhalombattai vállalkozás is bizonyítja, hogy a siker nem csak budapestieknek jár. A Netkreatív webáruház készítéssel és online marketing kampányokkal segít más vállalkozóknak saját sikerük elérésében. Vezetője, Tóth Mihály az Egyesült Államokban képezte magát, hogy a legjobb lehessen.

Éder Krisztián

fotó: Makó Szilveszter

Éder Krisztián sokak számára csak SP ként ismert. Öt nagylemez, temérdek fellépés, számos szakmai díj és elismerés után SP úgy döntött, hogy egy időre pihenteti a zenélést, és a fotográfiával foglalkozik. A fényképezés mesterképzését lassan befejező Krisztián műtermében mesélt nekünk napjairól, terveiről.

Presser Gábor

fotó: Mohai Balázs/MTI

Napi hat-hét órákat próbál maratoni vállalkozására a Locomotiv GT, amely néhány felvezető koncert és egy többezres főpróba után február 15-én, 16-án és 17-én is koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. Presser Gábor, a zenekar vezetője az MTI-nek elmesélte, mi várható.

Zólyomi Zsolt

Egy hang, egy mosoly, egy illat, amely örökre megmarad. Egy nő kincsei, amelyeken nem fog az idő. Emlékeket ébresztenek, ihlettel áldanak, édes pillanatokat, szerelmet kínálnak. Zólyomi Zsolt egy varázsló, aki vad éjszakákat és nyugodt pillanatokat teremt, lila orgonák vagy a tengervíz sós illatában fürdeti, ha azt akarja. Magyarország egyetlen parfümőre Versailles-ban tanulta a szakmát. Gyermekkora óta ennek a csodaszép mesterségnek a rabja.

Szikora János

Királydrámák tehetséges színészekkel, nézőmentő program óriási lelkesedéssel. Ezt ígéri a Jászai Mari-díjas Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház új igazgatója. Ha minden úgy megy, ahogy tervezi, a színháza a magyar nemzet színháza lesz, ahová érdemes újra, meg újra visszatérni.

Pálos Péter

Pálos Péter kétszeres világbajnok paralimpikon asztaliteniszező teljes erőbevetéssel készül a szerdán kezdődő londoni paralimpiai játékokra. Az értelmi fogyatékosok kategóriájában induló Péter kezdetektől ép társaival edz, és edzője szerint ő a legrutinosabb a versenytársai közül.

Pálffy Géza

Egy hónappal ezelőtt 37 kiváló magyar tudós kapott támogatást saját álmainak megvalósításához és a magyar tudományos élet eredményeinek bővítéséhez. A magyar tudósok itthon maradását ösztönző Lendület programban történettudományi kutató először kapott ilyen elismerést. Pálffy Géza a magyar uralkodó-koronázások és a Szent Korona 16–19. századi történetének homályos pontjait szeretné tisztázni.

Hidas György

Hidas György bizony maga is megjárta az alkoholizmus poklát, de ma már hálás Istennek, hogy ezt is megismerhette, mert ennek köszönhetően tud másoknak segíteni. Az irányításával működő györkönyi Szőlőtő Alapítványnak szenvedélybetegek gyógyítása a célja a munka és a hit bázisán.

Végh József

Félelem és anyagi javak. Betokosodott bántalmazás, leértékelés, lelki terror - a paranoidnak önmaga projekciója áldozatára. Agresszió körfolyamat szex mintára. A játszma biztonságában a figyelem és a verés „szeretetté” nőtte ki magát. Tanult szocializáció – „Bánt olyat egy férfi, aki neki nem fontos?” „Nem szeret a férjem, mert már nem ver annyira, mint régen!”  - Tessék??? Ízlések és pofonok… Pedig minden játszma a kapcsolat megszakadásában robban a jéghegy tudatos csúcsán. Na, de mi is folyik a tudatalatti és tudattalan 90%-ot kitevő vizében?

gordon gabor

Emberek ezrei emlékeznek meg fáklyás felvonulással évről-évre a II. Világháború időszaka alatt elhunyt hatszázezer zsidó, többségében magyar állampolgár áldozatról. Április 16. a magyarországi holokauszt emléknapja. Idén, április 15-én, vasárnap az Élet Menete elnevezésű rendezvényen remélhetőleg több tízezren fognak ismét részt venni. Az eseménnyel kapcsolatban az Alapítvány elnöke, Gordon Gábor mesél a részletekről.

Szaky Tamás
Amikor Tom Szaky a Terra Cycle társalapítója elhagyta kanadai otthonát, hogy a Princeton Egyetemen tanuljon, még nem tudta, hogy kevesebb, mint egy évvel később térdig fog gázolni a szemétben – a szó szoros értelmében. Montréali barátainál tett látogatása során figyelt fel arra, hogy féregürülék hozzáadásával a növényeik milyen szépen virágzásnak indultak.

Szabó Katalin háziorvos
Nagy járművek iránti vonzalma több évtizedes, de csak most, gyermekei felnevelése után nyílt lehetősége Szabó Katalinnak arra, hogy hódoljon is e szenvedélynek. A bölcskei háziorvos szabadidejében kamionnal járja az ország és Európa útjait.

Mandel Róbert

Pssszt… lassítsunk egy kicsit! Kedves lovag restaurátor emberke tekeri a lantját. Német, francia barokk kastélyok, Mexico City, Oxford Street, New-York, a Jethro Thull zenekar stúdiója, Vatikán, NBC, BBC, MÜPA, Festetics Kastély – Mandel Róbert saját maga épített 30 éves hangszerének színterei. Sáros lábak taposására a hangyabolyok nyugodtabb mezőket keresnek. Türelem… Néma Levente-tente. Friss zeneművészet ébred világvégén, egy új világ hajnalán.

Thomas Csapó és Semjén Zsolt

Rögtön az interjú elején tisztáztuk, hogy ez a beszélgetés a jobbik agyféltekünk felpezsdítéséről fog szólni. Ugyanis ez kell ahhoz, amit Thomas Csapó, az amerikai-magyar, hetednapi adventista lelkész szeretne megvalósítani Magyarországon. Egy drogmegelőzési program bevezetésére készül.

Hrutka Róbert

Itt van az EP, itt van újra! Szép, mint mindig én nekem. Hétfő, kedd, szerda, csütörtök. „Hét nap után” pénteki landolás, szeptember 9-én a Gödörben. Tavaszi szél szüretel szerényen, elégedetten az őszbe. A zsálya mindenhez passzol, de itt aztán nem mondom meg milyen csibész fűszer játszik. Napszemüvegekkel le! Ez itt a reklám vagy a sláger helye? „Csak szólj és…”

Milinte Zita

Vannak olyan festőművészek, akik érdekesek az utókornak. Mi több, reneszánszukat élik. És milliókat érnek a falon, ha a jó szemű dédapa vásárolt „belőlük”. Korszakalkotók. Biztos vagyok benne, hogy Milinte Zita ilyen. És ilyen lesz az unokáinknak is.

mzperx

Szükségszerű a változás a 30. század felé vezető szentimentális-demokratikus úton. Mzperx bejelentkezett. „Bezzeg a mai fiatalok!” Mátyás király újratöltve, ezért többet nem játszik hárfán, és tekerőlanton se.  Az ősök diszkrétek, a bohémok pedig megelőzik korukat egészen a beteljesülésig. „Kizárólag Szujó Dani miatt!”

Kocsy Béla

Kissé száraz szöveg adta hírül a minap, hogy megnevezték az Európai Vállalkozási Díj döntőjébe jutott 12 vállalkozást. 54 jelölt volt, a döntőbe két magyar is bekerült. Egyikük az a Panda Szálló, amely évek óta aratja csendes sikereit, s ezek immár Európa figyelmét is felkeltették. Ennek az Európai Vállalkozási Díj pályázatnak a nyertesei azok a vállalkozások lehetnek, amelyek társadalmilag is fontos elképzeléseket jól valósítanak meg a gyakorlatban.

Géczy Gábor

Vajon sikerülhet-e a mai kor emberének, ami Rousseau követőinek nem, visszafordítani az idő kerekét, és bebizonyítani azt, hogy őseink ésszerűbben, a természetet jobban tisztelve éltek? S ennek érdekében a technika különféle vívmányairól lemondva, egy lényegesen egyszerűbb életet élve, elfordulni a kényelem ilyen-olyan módozataitól, hogy megmeneküljünk a kizsigerelt természet bosszújától. Nem tudom, hogy sikerülhet-e. Géczy Gábor mindenesetre megpróbálja.

artista 1

Mindjárt kezdődik a show, csak néhány perc van hátra. Minden készen áll, a reflektorok égnek, a teste kékre festve, jelmeze felöltve.

Kapás Boglárka

Kapás Boglárka egy decemberi klubváltás után bronzérmet tudott nyerni a riói olimpián. Fiatal úszónk szabadidejében pihen, de szeptembertől újra vízbe ugrik, hogy övé lehessen az áhított aranyérem.

Szász Emese

fotó:Czeglédi Zsolt/MTI

Nem sok jobb érzés van annál, amikor egy élet munkája beérik, arannyá válik. Szász Emese már ismerheti az érzést. A 2016-os riói olimpia női párbajtőr győztesét kértük, ossza meg velünk élményeit.

Nemes Jeles László

Megrázó érzés a semmiből a filmes világ közepébe belekerülni, de az volt a legfontosabb, hogy beszéljenek erről a filmről. Teljesítettük ezt a feladatot.

Horváth Andrea és Boban Markovic

fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

A világ egyik legjobb trombitása évről évre meglátogat minket, hogy elkápráztasson egyedi, különleges zenéjével. Imádja Magyarországot, odavan a magyar közönségért és mi is odavagyunk érte. Boban Markovic-csal beszélgettünk.

Szilágyi Áron és Horváth Andrea

fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

Gőzerővel készül a következő olimpiára London első magyar olimpiai bajnoka. Eközben nemes célokért küzd, ahogy ő fogalmaz azért, hogy legalább egy keveset visszaadjon abból a rengeteg jóból, amiben része volt. Szilágyi Áron olimpiai és világbajnok magyar kardvívóval beszélgetett a Sikeradó sztárvadásza.

Dávid Zoltán és Horváth Andrea
fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

Ha kell, művész vagy csak egy dolgozó operatőr, ahogy ő mondja. Máskor tanár, férj és apa, valóságos példakép. A legnagyobb mesterek nevelték, ma már ő mutatja meg, hogy kell kezelni a kamerát. Egy igazi, amerikai sikersztori alanyával, Dávid Zoltánnal beszélgetett a Sikeradó sztárvadásza, Horváth Andrea.

Berki Krisztián és Horváth Andrea

fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

Tehetséges és szerény ember ez az olimpiai bajnokunk, aki most gőzerővel készül a következő nagy megmérettetésre, a riói olimpiára. Szerencséről, sikerről, az új generációkról és celeb druszájáról, vagyis névrokonáról beszélgettünk Berki Krisztiánnal.

Görbe Nóra és Horváth Andrea

Legtöbben Lindaként ismerik a híres színészóriás még híresebb lányát, pedig számtalan szerepet öltött már magára. Játszott filmben, színpadon, videoklipben, készített aranylemezt, sőt a szinkronstúdiókban is gyakori vendég. A híres TV-filmsorozat kedvéért még olyat is tett, amire nem sokan lennének képes. Megtanult karatézni. Görbe Nóránál jártunk. 

Törőcsik Mari és Horváth Andrea

Elképesztő erővel játszik a nemzet 79 éves színésznője. Magyaráz, létezik, sistereg körülötte a levegő. Ha belép az Éjjeli menedék Lukája, mások eltörpülnek körülötte, némelyek annyira, mintha nem is élnének. Ez Törőcsik Mari varázsa, akit legnagyobb örömünkre, nagy betegsége után sem ereszt el szeretett színpada. A születésnapi ünnepségén találkoztunk.

Horváth Andrea, Hosszú Katinka

Nemes egyszerűséggel Iron Ladynek nevezi az úszóvilág Hosszú Katinkát, aki szinte minden héten beszerez egy újabb aranyérmet. Legutóbb a százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokságon csillogtatta meg tehetségét. Itt érte utol Horváth Andrea, a Sikeradó sztárvadásza. 

Samantha Fox

Óriási üdvrivalgás fogadta az angol világsztárt, amikor színpadra lépett nyár végi budapesti koncertjén. A 46 éves Samantha Fox ma is elképesztően jól néz ki, a hangja meg talán még jobb is, mint a nyolcvanas években, amikor egy csapásra meghódította a világot az I Only Wanna Be With You dalával.

Zsigai István és Borbély Roland

Kis garázscéget alapított egy ígéretes applikáció két ötletgazdája. A Traffi Hunter iOS-en és Androidon is elérhető, átlátható, könnyen kezelhető és pontosan közli az autósokkal, hol várható közúti ellenőrzés traffipaxos rendőrök formájában. Közönségkedvenc lett az Appra Magyar versenyen. Borbély Rolanddal és Zsigai Istvánnal beszélgettünk.

Frankó Tünde

Frankó Tünde Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze. Gyerekkora óta kapcsolatban áll a zenével, ami mára élete részévé vált. Fő szerepei között a legnevesebb színpadi alkotásokat találhatja az érdeklődő. A magyar operavilág kitűnő művésznőjével beszélgettem, hogy kifürkésszem sikere titkát.

Márk

Ha itthon azt mondom Horváth Márk, a modell, nem sok ember bólint, hogy ismeri. Nem úgy Kínában, ahol érkezése után szinte azonnal lecsaptak a 19 éves fiúra, és lerakták az első köveket a világhír felé vezető útján. Bár most itthon van, nem tétlenkedik, tudatosan kormányozza karrierjét a világ modell élvonalába.

Kovács Noémi fotó: Burger Barna

fotó: Burger Barna

Új magyar krimi sorozatában az Athenaeum Kiadó olyan magyar szerzők regényeit indította útjára az Ünnepi Könyvhéten, akiket tehetségük alapján méltán sorolhatunk a klasszikus krimiírók közé. A krimivel először foglalkozó Pataki Éva, az első regényes Vajda Anikó és Sztanó László krimije mellett Kovács Noémi Lélekölő című könyvét is bemutatták.

Gyutai Adrián

Négyévesen kapta az első motorját, a motorsport mellett azonban "csak" kamaszként kötelezte el magát Gyutai Adrián, ahogy mondani szokták, a benzingőz nagyon korán megcsapta.

Bús Balázs

fotó: Forgó Krisztián/Sikeradó 

Könyvmegálló, új művelődési ház Kaszásdűlőn, Művész Negyed. Óbuda a kultúra városa. Discgolf-pálya, több fitneszpark, új kamasz játszótér, saját olimpia, Római part a kajakozás szerelmeseinek és az épülő jégcsarnok. Óbuda a sport városa. Kártyás fogyasztásmérők, nyugdíjas Akadémia, Óbuda Kártya, a szakrendelőben új csúcstechnológiás röntgen gépek: Mozgásban a város! Óbuda sikere a polgármester sikertörténete.

Horváth Szilveszter

A győri La Maréda séfje jó nevű fővárosi versenytársait maga mögé utasítva nyerte meg az idei Hagyomány és evolúció szakácsversenyt. A főszakács azt állítja, az éttermeknek kell tenniük annak érdekében, hogy a megrögzött étkezési szokások módosuljanak, netán meg is változzanak.

Szilágyi Áron

Gerevich Aladár méltó utóda, a mindössze 22 éves, tehetséges Szilágyi Áron olimpiai aranyéremmel térhet haza. Megkérdeztük, mivel tölti majd a szabadidejét, hogy ünnepelt éjszaka és mi volt édesanyja első szava a döntő után. A Sikeradó exkluzív interjúja.

Kapás Boglárka

Kapás Boglárka úszó újdonsült Európa-bajnokként indul az olimpián, amely 19 évesen már a második nyári játéka lesz. Szerinte a magyarok remekül felkészültek az olimpiára, és szenzációs az edzők és a sportolók munkája. A K&H bajnoki vélemények e heti nyilatkozója szerint legfőbb erénye, hogy nagyon tud koncentrálni, és amit egyszer elhatároz, azt eléri, hiszen minden fejben dől el.

Harada Sodo

Harada Sódó a rinzai zen iskola jelenleg egyik legnagyobb élő mestere, az okajamai Szógen-dzsi templom apátja. A rósi (mester) számos nyugati tanítvány vezetője, több magyarul is megjelent könyv szerzője. Magyarországon az Egy Csepp Szangha tömöríti tanítványait.

Ballaboxosok

Nem autótól függ a boldogságom. Gondoljatok csak a Széchényi tervre: Zavar a rossz minőségű budapesti levegő? Többet tehetsz, mint gondolnád. Szűntesd meg a szmogot! Imádok úszni, imádok úszni, fejjel a vízben tempóval ritmusra napfényt hullámokra inni. Éljen a légzéstechnika! Hiszek a mennyekben. Zongoraszóra fordul hegyes fülem – ezzel szemben ballag a katona…

masszőr - jósnő
Yin-Yang - test, lélek, szellem szoros összefüggésben. Éber figyelem, szembesülés, múltunk ismerete, elengedés – a rögös út első lépései. Az igazságot nem lehet letagadni. 2012-ben pláne! Elavult a régi értékrendszer, nehéz a múltak háborúja. A nagy átalakulások elkezdődtek és csak formálódnak, alakulnak a gondolatok. Igenis szeresse önmagát és figyeljen oda másokra. Be kell látni: a hátráltatás, leigázás elavult.

Schobert Norbi

Gyönyörű környezetben fogad. Budai irodájának látképe szó szerint feledteti a jéghideg tél csípős hangulatát. Aki csak a tévék bulvárműsoraiból ismeri, nem is sejtheti, mennyire közvetlen és kedves egyéniség. Norbi nem celeb, hanem sztár, a szó legszorosabb értelmében. Sikerével igazi példakép lehet minden duci kisfiúnak, na meg annak a nagylánynak is, aki szeretne csinosabban nekivágni az idei nyárnak. Sikerről, titokról, fogyásról és a magánéletéről beszélgettünk úgy, ahogy máshol nem olvashatták még.

Kovács Attila

Nagy mosoly, kattannak a vakuk, felcsendül az innbrucki első ifjúsági téli olimpia himnusza. Kicsit akadozva megy az eskü, amikor a nevet kell mondani, de a zavart pillanatot örökre feloldja a barátságos és büszkeséggel átitatott hangulat. Már elindultak életük első olimpiájára a legtehetségesebb magyar ifi sportolók. A jégkorongozókkal beszélgettem.

Dzsuzsák Balázs

Az egész ország ismeri a nevét, még sincsenek túl sokan azok, akik valóban tudják ki is ő igazán. A mesebeli legkisebb fiú, aki a minden nagyvárosi csillogástól távoli kicsiny szülővárosából elindult, hogy megvalósítsa gyermekkori álmait és meghódítsa a futball világát. Ma már kihagyhatatlan a magyar válogatottból és az egyik leggazdagabb orosz futballklub sztárja. Igen, ő Dzsudzsák Balázs, barátainak egyszerűen Dzsudzsi.

Csongor Bálint

„Nyárfaerdő széllel inog, én a fákkal együtt ringok” – figyelem, újabb kurjantás a látóhatáron! Valahogy mindig feljut az ember a hegytetőre, kifogja az aranyhalat és magasan repül. Az előírtak alapján fekete, királykék, sárga, rózsaszín, piros, és fehér keveredik vacsorává – itt magyaros fűszeres ételekké, ott pezsgős kaviárrá.

Turbo

A jégszív Turbotól olvad, hegyet mászni verdával, és egy nagyon jó csajjal lehet. A hegycsúcsra jutás mértéke rohanás- és öncélúság-mentes, közben lehet halat fogni, sülve enni. Egymás kezét fogva könnyedebb, az egó barátságtalanságával elterjedtebb.

Szántó Ágnes

Magas helypénz, csekély kereslet és az előre fizetős kártyarendszer bevezetésének terve. Többek között ezekkel a nehézségekkel kell szembenéznie a Magyarországon élő és alkotó mintegy másfél száz kézművesnek, akik nemrég szövetségbe tömörültek, hogy jobban érvényesíthessék közös érdekeiket.

E-mail cím:


Jelszó: