RólunkSzavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

És megszületett a SikeradóAmikor nekivágtam életem legmerészebb ötletének, legalább nyolcan akartak megállítani különböző állításokkal.

"Noémi, ez kockázatosabb, mint a tőzsde, hagyd bent a pénzed, ott jobb helyen van."

"A magyarok irigyek, csak sírni tudnak, ráadásul akkor érzik jól magukat, ha fikáznak valakit. A Sikeradó bárhol megélhet a világon, de nálunk?"

"Siker? Az mi? Ezt a pesszimista magyaroknak akarod elmesélni?"

"Értékektől vársz pénzt? Klasszikus zenészektől, komolyan?"

"Igazi sztárokat akarsz "teremteni"? Csak a celebek kellenek, különben lennének igaziak, vagy nem?"

"Nehéz lesz. Szerintem vadásznod kell majd a magyar sikerekre, mert nem vagyunk túl sikeresek!"

Az egyik barátom, nem mellesleg vezető újságíró egy vezető napilapnál, pedig ezzel indított az ötlet hallatán:

"A "jó" hírekre nem vevők. Drukkolok neked nagyon, de én nem hiszek benne."

Én meg hiszek benne, hogy a magyarok sikeresek, optimisták és boldogok is tudnak lenni nemtől, kortól, felekezettől, politikai irányultságtól vagy bármi mástól függetlenül. Csak nem azt kapják, amit szeretnének és nem úgy, ahogy szeretnék. Azt meg tudom is, ha értelmes, tehetséges és esetleg még mutatós embereket is láthatnának főműsoridőben a tévékben és a sztármagazinok címlapjain, nemcsak a celebekre kattannának. Itt van például az én anyai nagynéném, akit a hetvenes évek végén az ország a tenyerén hordozott, mert nem nagyon akadt olyan középtávú futó szám, amit ne nyert volna meg. Ki tudja, mi van vele? Hol vannak ma a futónők? Tehetségtelenebbek lennének, mint Koleszár Éva?

Szerintem az értékek, a jó könyvek, a klasszikus zenészek is "teremtenek" pénzt. Abban meg egyenesen biztos vagyok, hogy nem kell majd vadásznom a sikerre, mert sok sikeres magyar él a világon, csak eddig így, egy oldalon, nem foglalkozott velük senki.

Ami meg a "jó" híreket illeti...

Két évig voltam egy televíziós bűnügyi magazin főszerkesztője. A nap 24 órájában vadásztunk a balhékra, mert úgy tanultuk, ez kell a nézőnek, de bárhová mentünk, mindenhol az "elegem van ebből, be sem kapcsoljuk a híradót, én nem nézek ilyeneket" mondatokat hallgattuk. Úgyhogy, úgy gondoltam, változtatok és valami másba kezdek.

Olyasmibe, ami értéket teremt.

Olyan médiumot álmodtam, amelynek tartalma van, mondanivalója, nem felületes, nem kapkod és az értékek mentén szelektál.

Olyan médiumot, ahol mindenről lehet olvasni, azokról is, amelyek más hírportálok kínálatából vagy más híradókból kimaradtak. A motiváló "jó hírekről", de a vérről, katasztrófáról, szerencsétlenségről is a maga helyén és a megfelelő mennyiségben.

Olyan médiumot, amely nem hallgat, ha baj van, de nem is túlozza el, hanem segít megoldani.

Olyan médiumot, amely nem hiszterizál, nem bagatelizál, nem személyeskedik, nem mocskolódik senkivel, nem sért személyiségi jogot, de leginkább nem keres bűnbakot. Olyat, amelyik előre néz és előre visz.

Olyan médiumot álmodtam, amely a magyar sikerek receptjét kínálja, nem nagy műmosollyal a kezdőlapján és tréningekkel, hanem normálisan és könnyen átvehető ötletekkel. Nem életvezetési stratégiát nyújt, hanem az apróbb és nagyobb gondok megoldását keresi.

Olyanról, amelyik igazi, értékes magyarokról szól, akiket sztárrá lehet tenni, meg értékes magyar találmányokról. Mindenről, amire, mi, itthon büszkék lehetünk. Egyszerűen úgy, ahogy a franciák, az amerikai vagy bármelyik más nemzet a sajátjaira.

Olyan médiumról, amely külföldiek azon magyarországi sikereiről szól, amelyből mi is profitálunk. Tehát olyanról, amelyik segít a munkában és az élet ügyes-bajos dolgaiban, ráadásul jobb lesz tőle az ember napja.

A Sikeradó erről szól. Ha ön is erre kíváncsi, a legjobb helyen jár.

Kovács Noémi
főszerkesztő
E-mail cím:


Jelszó: