Ezerötszáz néző előtt játszhat a vízilabda-válogatott Miskolcon

Ezerötszáz néző előtt játszhat a vízilabda-válogatott Miskolcon

Nagy érdeklődésre számítanak a miskolci szervezők, ezért kilencsoros mobillelátót is felállítanak majd a február végén sorra kerülő férfi vízilabda Volvo Kupára. A viadalon a magyar válogatott ellenfele a kanadai, a német és az ausztrál nemzeti csapat lesz.

polo

Az esemény január 4-ei, miskolci sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a bővítésnek köszönhetően a helyszínen több mint 1500 szurkoló követheti majd a mérkőzéseket február 23. és 25. között.

A nemzetközi torna külön érdekessége, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány a róla elnevezett uszodában irányíthatja majd tanítványait.

A Volvo Kupát hagyományosan mindig vidéken, más-más városban rendezik meg. Miskolcot megelőzően Debrecen, Eger, Kecskemét és Hódmezővásárhely vállalkozott a házigazda szerepére. Kriza Ákos polgármester elmondta, nagy öröm számukra, hogy ilyen rangos viadalt rendezhetnek a város uszodájában, mely nem rég ünnepelte egy éves születésnapját. A torna szerinte remek lehetőséget kínál a válogatottnak az erőfelmérésre és arra, hogy a keret új tagjait végre mélyvízbe dobhassák.