Rátgéber csapatához szerződik a soproniak világbajnok sztárja

Rátgéber csapatához szerződik a soproniak világbajnok sztárja

Jelentős "vérveszteséggel" kezdi az új esztendőt az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata. A Rátgéber László vezette török Fenerbahcében folytatja pályafutását a világbajnok amerikai Angel McCoughtry.

Török Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a sztárkosaras január 4-én elbúcsúzott a soproni játékosoktól és vezetőktől.

“Külső és belső tényezők együttes hatása vezetett oda, hogy ezt a nehéz lépést megtegyük, jelentette ki a sportvezető. Bizonyára el kell telnie egy időnek, míg csapatunk magához tér ebből a sokkból. Nem szakmai indokok vezettek útjaink elválásához, ennek megfelelően a döntéssel járó minden következményt teljes egészében magamra vállalom. Angelnek ezúton is köszönjük az elmúlt hónapokat, és sok sikert kívánunk álmai megvalósításához!”

Az együttes szakvezetője, Székely Norbert hozzátette, a női élcsapatoknál a télen várható változások után szinte egy teljesen új bajnokság veheti kezdetét.

“Világklasszis kosarast veszítettünk el, de nagyon bízom benne, hogy a csapat mind szakmailag, mind morálisan elég erős lesz vagy marad ahhoz, hogy versenyben legyen a bajnokság és a Magyar Kupa megnyeréséért” – nyilatkozta a tréner.

A kérdésre, vajon tervezi-e a klub új játékos szerződtetését, Török Zoltán és Székely Norbert egybehangzóan azt állította, hogy McCoughtry távozása még annyira friss, hogy erről érdemben egyelőre nem esett szó.

Angel McCoughtry utolsó soproni Euroliga-meccsén, december 15-én éppen a Fenerbahce ellen játszott, és 39 pontot szórt a török elitalakulatnak. Az isztambuliaknak, akiknek kispadján a volt magyar szövetségi kapitány, Rátgéber László ül, nagy szükségük lesz az olimpiai és világbajnok kosarasra, mivel valószínűleg elveszítik sztárjuk, Diana Taurasit. A világ jelenlegi legjobb női kosarasának tartott szupersztár az elmúlt hónapban fennakadt a doppingvizsgálaton és ha vétkesnek találják, akár kétéves eltiltást is kaphat.