Hivatalos a tavalyi pécsi hastánc világrekord

Hivatalos a tavalyi pécsi hastánc világrekord

hastánc

A PTE csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy újra az intézmény Táncoló Egyetem elnevezésű mozgáskurzusa büszkélkedhet az egy időben legtöbben hastáncolók címmel. Tavaly szeptember 27-én a pécsi Széchenyi téren a Táncoló Egyetem tíz éves jubileumi gáláján 826-an hastáncoltak egyszerre.

A regisztrált résztvevők már a puszta jelenlétükkel is jó ügyet szolgáltak, az esemény egyik támogatója ugyanis személyenként ötszáz forintot ajánlott fel a Pécsi Társastánc Sportegyesület mozgáskorlátozott szakosztálya számára. A kerekesszékes táncosok ennek köszönhetően 413 ezer forinttal gazdagodtak.

A PTE utalt rá, hogy a Táncoló Egyetem már 2005-ben is felállította a kategória rekordját. Akkor 525-en perdültek táncra tíz perces betanítás után, de a táncosok közül csak 267-en regisztráltak, így ez lett a hivatalosan elfogadott csúcs. Ezt három évvel később, az angliai Malvernben 535 résztvevővel megdöntötték. Most újra a PTE a csúcstartó a Guinness-rekordok listáján. Az intézmény jelezte, hogy a Táncoló Egyetem idén is szeretne legalább ennyi táncost összegyűjteni a február 14-re tervezett Tömegtánc nevű rendezvényére, amelyre minden lelkes érdeklődőt vár.