Egri diadal Szeged ellen

Egri diadal Szeged ellen

vizilabdaA magyar vízilabda jelenlegi két legfőbb vidéki fellegvára, az Eger és a Szeged szombat esti rangadóját  a Vodafone férfi ob I-ben a hevesiek nyerték öt góllal.

Eredmény, 18. forduló:

ZF-Eger – Szeged-Beton VE 12-7 (4-0, 5-5, 0-1, 3-1)
—————————————————-
góldobók: Biros 3, Graham, Kovács, Petrovai 2-2, Bundschuh, Kis G., Binder 1-1, illetve Molnár 3, Juhász 2, Kayes, Somogyi 1-1

A szombati játéknap előtt az élen álló Eger, az ob I egyetlen veretlen csapata és a harmadik helyet elfoglaló, csupán egy vesztes meccset számláló Szeged összecsapásán a hazaiak szereztek vezetést, majd húztak el 2-0-ra azzal együtt is, hogy a hazaiak háromszoros olimpiai bajnokának, Biros Péternek az ötméteresét Baksa László kivédte. Sőt a hibáját gyorsan javító Biros révén 3-0-ra lépett el Gerendás György legénysége. A Szeged minden lehetőségét eltékozolta, olyannyira, hogy nyolc perc után 4-0-t mutatott az eredményjelző tábla. 

A vidéki pólós csúcstalálkozónak minősülő meccs folytatására sem tudták összeszedni magukat a Tisza-partiak, az ötkarikás aranyérmes center, Kis Gábor találatával már 5-0 volt a vendéglátók javára. Több mint tíz perc elteltével tört meg a varázs. Az új-zélandi légiós, Joseph Kayes jóvoltából szépítettek a szegediek (5-1). Utána a válogatottságtól már visszavonult háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás is megrázta magát, s kétszer is villant, a nagyszünetre azonban jottányit sem javult a helyzet a vendégcsapat szempontjából (9-5). 

A harmadik negyedre viszont feltámadni látszott a Szeged (9-6), csakhogy hiába bizonytalanodott el az Eger, az immár pompásan védekező vendégek támadásban “nagyvonalúan” tékozolták el egyre-másra  adódó felzárkózási lehetőségeik mindegyikét.

A záró nyolc percet Molnár sikeres kapáslövése vezette be, a 9-7-tel pedig “visszajött a meccsbe” Kásás Zoltán együttese. Amely még közelebb is kerülhetett volna a házigazdákhoz, csakhogy megint hiba jött hiba hátán, s a nagy rontásözönben a megúszó Biros volt végül pontos (10-7).  Ezzel eldőlt a mérkőzés, a további két hazai gól már nem változtatott a lényegen, csupán a különbségen. 12-7-re győzött, tehát továbbra is veretlenül első az Eger.
    
    Korábban:
FTC-Fisher Klíma – OSC 7-5 ( 4-1,  1-0,  1-2,  1-2 )
Debrecen Fujitsu – Bodrogi Bau-Szentesi VK  8-4 (1-2, 3-1, 2-0, 2-1)
Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP – ASI 20-9 (5-3, 5-1, 6-3, 4-2)
UTE – TEVA-Vasas-UNIQA 4-13 (0-3, 2-2, 0-2, 2-6)    
PVSK-Fűszért – BVSC-Zugló 10-9 (3-4, 3-1, 3-2, 1-2)