Öttusa sikerek

Öttusa sikerek

Marosi ÁdámMarosi Ádám

Marosi Ádám győzött az öttusázók idei Világkupa-sorozatának második versenyén, az olaszországi Sassariban. Demeter Bence 18., Németh Róbert 34. lett.

Marosi Ádám huszonnégy győzelemmel és tizenegy vereséggel harmadikként zárt a vívásban, az úszásban a hetedik legjobb időt érte el, egy verőhibával teljesítette a lovaspályát, majd a kombinált számban a 11. legjobb eredményt produkálta.

“Nagyon erős és nagy mezőnyben sikerült győznie, a legjobbak közül gyakorlatilag senki sem hiányzott – értékelte Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. – Technikásan és taktikusan vívott, a szokásos jó úszóteljesítményt nyújtotta, egy akadálynál rontott a lovaspályán, majd a kombinált számban jól használta ellenfelei megingását. Kinderis indult elsőként, aztán két másodpercre rá Leszun, és 12-re következett Ádám. Jó ritmusban lőtt, az előtte lévőknek viszont akadtak gondjai, így eléjük került, s a folytatásban megőrizte pozícióját.”

A végeredmény:

1. Marosi Ádám 5924 pont
2. Aleszandr Leszun (orosz) 5880
3. Justinas Kinderis (litván) 5820
…18. Demeter Bence 5644
…34. Németh Róbert 5384

A nők versenyében Gyenesei Leila szombaton kilencedik lett.

A sorozat február végén az egyesült államokbeli Palm Springsben kezdődött, ahol a 2009-ben világbajnok Marosi Ádám ezüstérmet nyert. A márciusi versenyt, melyet Kairóba terveztek, az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. A sassari állomás után következik a május 5. és 8. között rendezett magyarországi verseny Százhalombattán, aztán májusban lesz még egy, mégpedig a kínai Csengtuban (Chengdu). A szériát lezáró Világkupa-döntőt július második hétvégéjén rendezik Londonban.