Magyar helyezések női vívó Világkupákon

Magyar helyezések női vívó Világkupákon

vívásEgy hatodik és két hetedik helyet szereztek a magyar női vívók vasárnap csapat Világkupa-versenyeken.

Isztambulban a női kardválogatott, amint arról Kovács Tamás fegyvernemi szövetségi kapitány beszámolt a tizenhat között 45-40-re verte a japánokat, majd a negyeddöntőben 45-34-re kikapott az oroszoktól, aztán 45-35-re nyert a németek ellen, végül az ötödik helyért rendezett összecsapáson 45-34-re alulmaradt a franciákkal szemben. Az egy nappal korábban véget ért egyéni versenyben a hetedikként záró Benkó Réka jutott a legtovább.

A női párbajtőrözők barcelonai Világkupa-fordulójában úgy lett hetedik a magyar együttes, hogy 42-39-re felülmúlta az oroszokat, majd 37-36-os vereséget szenvedett a románoktól, aztán 45-41-re kikapott a franciáktól, utoljára pedig 39-29-re verte a dél-koreaiakat. A viadal honlapja alapján a szombaton zárult egyéni küzdelmekben a legjobb magyar Békefi Edina volt, aki a 25. pozícióban fejezte be a versenyt.

A női tőrözők Torinóban léptek pástra a hétvégén. A magyar alakulat hasonló utat járt be, mint a párbajtőr-válogatott a katalán nagyvárosban. A 16 között nyert, aztán két vereség, majd egy győzelem következett. A magyarok a kínaiak ellen 31-24-re nyertek, az olaszoktól 41-22-re, az amerikaiaktól 36-31-re kaptak ki, aztán 42-39-re verték a németeket. Az egyéni versenyben Kreiss Fanny hatodik volt.