Sorozatban hetedszer bajnok a Győr

Sorozatban hetedszer bajnok a Győr

Görbicz Anita a KupávalGörbicz Anita a kupával, fotó: Illyés Tibor / MTIÚjra a Győr nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, miután a saját pályáján rendezett vasárnapi fináléban 29-21-re legyőzte a 45 percig kitűnően helytálló Debrecent.

A döntő eredménye:

Győri Audi ETO KC – DVSC-Korvex 29-21 (12-14)

Minden a győriek sikerét jelezte előre a hazai pályától a teljes bajnoki és MK-sorozatban százszázalékos mérlegig. A 10. percben ennek megfelelően már 5-2-re vezetett a BL-elődöntő főpróbáján az ETO. Látva a hazaiak lendületét, a DVSC a 13. percben, 7-3-nál időt kért. Ezután csökkent a különbség, és a 21. percben jött az egyenlítés a kényelmessé váló Győr ellen. A szünetig tovább hajtott a hihetetlenül lelkes hajdúsági együttes, és kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulás után a vendégek egy kettős emberhátrányt kivédekeztek, de gólt csak hét perc elteltével tudtak dobni. Fej-fej mellett haladt a két együttes, de a 39. percben megint a Győrnél volt az előny (16-15). A Debrecen időt kért, mert támadásban nagyon “leállt”, két hetest is rontott gyors egymásutánban. Az ETO újra magára talált, a hátralévő közel negyedórában nem ismert pardont fokozatosan fáradó riválisával szemben. Folyamatosan nőtt a különbség, végül nyolc góllal győzött az esélyesebb házigazda. A Győr ezzel sorozatban hetedszer nyerte meg a kupát, ami eddig egyetlen csapatnak sem sikerült.

Korábban a 3. helyért:
Alcoa FKC-RightPhone –  Syma-Vác 27-24 (17-15)

A női MK történetének győztesei:

11-szer: Vasas, FTC
7-szer: Győr
5-ször: Debrecen, Dunaferr
3-szor: BP. Spartacus
2-szer: Vörös Lobogó, TFSE, Bakony Vegyész
1-szer: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger, Építők