Nagy figyelem övezi az Európai Úszó Liga konferenciáját

Nagy figyelem övezi az Európai Úszó Liga konferenciáját

Kisgyerekek a medencében

Az Európai Úszó Liga , a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, közhasználatú elnevezéssel a TF, és a Magyar Úszó Szövetség szervezte telt házas eseményen háromszázötvenen vettek részt, és a rendezők számára kellemes meglepetésként huszonhárom országból érkeztek érdeklődők a budapesti konferenciára. A szemináriumnak sporttörténeti jelentősége is van, hiszen a LEN úszásoktatói konferenciát még soha sehol nem rendezett. 

A szombati előadásokon ott volt többek között Kiss László, a felnőtt úszóválogatott szövetségi kapitánya, továbbá Güttler Károly, az ifik szövetségi kapitánya, és egy másik korábbi olimpiai ezüstérmes úszó, Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára is. A rendezvény a magyar szakemberek éves továbbképzését is szolgálja. Az első napon a három magyar, az egyformán a TF úszás tanszékét képviselő Sós Csaba, Tóth Ákos és Egressy János mellett dán, holland, szlovén, amerikai és angol előadók is szerepeltek a programban.  

Czene Attila

Czene Attila

A vasárnap záruló esemény fővédnöke Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, védnöke Tihanyi József, a TF dékánja, az olimpiai aranyérmes Kovács Ágnes, a tanintézmény Nemzetközi és Stratégiai Igazgatóságának tagja és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.