Negyven év után világversenyekre pályáznak az evezősök

Negyven év után világversenyekre pályáznak az evezősök

evezősökA Magyar Evezős Szövetség (MESZ) beadta előzetes pályázatát a 2013-as felnőtt Európa-bajnokság és a 2014-es U23-as világbajnokság rendezési jogára. Felnőtt világversenynek Magyarország legutóbb 1970-ben, Tatán adott otthont.

A MESZ csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség, a FISA világversenyek pályázatait előkészítő bizottságának tagjai nemrégiben a tervezett helyszínen, Szegeden jártak, hogy egyeztessenek a MESZ képviselőivel. A MESZ-t Szántó Éva elnökségi tag, Ott Zsuzsanna főtitkár és Pazsitkáné Pataki Andrea műszaki igazgató, a FISA-t pedig Svetla Otzetova versenyigazgató, Colleen Orsmond versenykoordinációs menedzser és asszisztense, Natalie Phillips, valamint Andrew Cooper marketingigazgató képviselte.

A végleges pályázat beadásának határideje május 31. A  versenyben egyelőre egy-egy riválisa van a magyaroknak: 2013-ra a spanyolországi Sevilla, 2014-re az olaszországi Varese jelezte még az érdeklődését. A döntést mindkét verseny tekintetében idén szeptemberben hozzák meg.

“A rendezés költségei 1,3-1,6 millió euró körül lesznek. Az összeg előteremtése a szövetség feladata. Előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Sportközpontok is jelezte támogatási szándékát. Jelenleg a közel háromszázezer euró összegű kormányzati garancia ügyében folynak a tárgyalások” – idézte a szövetség közleménye Mitnyan Györgyöt, a MESZ elnökét.