Lesöpörtük a spanyolokat

Lesöpörtük a spanyolokat

hokifotó: Földi Imre/MTIHarmadik mérkőzését is megnyerte a feljutásért harcoló magyar válogatott a hazai rendezésű divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. Ted Sator együttese pénteken a spanyolokat győzte le 13-1-re.

Eredmény, 4. játéknap:
Magyarország-Spanyolország 13-1 (5-0, 3-0, 5-1)

gólszerzők: Pozsgai (10.), Benk (11., 17.), Horváth (12., 30.), Ladányi (16.), Palkovics (32., 48.), Kovács (36., 52.), Galanisz (49.), Bartalis (53.), Sofron (57.) illetve Brabo (47.)

A Magyar Jégkorong Szövetség idén erre a találkozóra hirdette meg a “Dobj egy macit” akciót, a drukkereknek az első hazai gól után kellett jégre hajítaniuk a plüss állatokat. A 10. percig kellett várniuk a nézőknek, Pozsgai emberelőnyben hatalmas bombát eresztett meg, a korong még alig ért a hálóhoz, amikor az első játékok már a levegőben voltak. A harmad közepén az egyik plekszi kitört, a játék így több mint húsz perc után folytatódhatott.

A második harmadnak már ötgólos hazai előnnyel kezdtek neki a csapatok, ebben a periódusban Horváth, Palkovics és Kovács ütött gólt.

A zárófelvonásra kapust cserélt a spanyol válogatott, Alcaine helyett Alonso állt a ketrec előtt. A spanyolok a 47. percben Brabo bombájával szépítettek, ám nem sokáig örülhettek, ugyanis Palkovics néhány pillanat múlva visszaállította a nyolcgólos különbséget, sőt Galanisz találata már a tizedik magyar gól volt ezen az estén. Ezt Kovács újabb találata követte, majd a hollandok elleni nyitómérkőzés előtt bokasérülést szenvedő, ám most visszatérő Bartalis, illetve a csapat házi gólkirálya, Sofron volt eredményes.

Ted Sator, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

“A mai mérkőzéssel nem kell sokat foglalkozni, hiszen a két együttes nincs azonos szinten. A 13 lőtt gól önmagáért beszél. Az olaszok ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz”.

Az állás: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés (26-7), 2. Olaszország 9/3 (11-2), 3. Koreai Köztársaság 3/3 (9-15), 4. Hollandia 3/4 (16-18), 5. Spanyolország 0/3

A további program:

szombat:
Koreai Köztársaság-Spanyolország 16 ó
Magyarország-Olaszország 19:30 ó

A magyar hoki csapat tehét szombaton 19:30 -tól ki-ki mérkőzést játszanak az olaszokkal, a találkozó győztese feljut a világelitbe, azaz részt vehet a jövő évi finn-svéd közös rendezésű A csoportos világbajnokságon.