Bor Barna ezüstérmes

Bor Barna ezüstérmes

Bor BarnaBor BarnaA magyar sportoló ezüstérmet szerzett a +100 kg-os kategóriában az isztambuli olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján. Edzője ezt hatalmas sikernek nevezte.

A paksiak “nehézfiúja” a lett Vladimirs Osnacs, a német Robert Zimmermann, az orosz Andrej Volkov és az Eb-harmadik grúz Zviadi Handzsaliasvili után a súlycsoport és alighanem az egész dzsúdóvilág legnagyobb sztárja, Teddy Riner ellen lépett tatamira. A négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes francia – aki a 2008-as pekingi ötkarikás játékok óta 62 győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki – mind a hat eddigi összecsapásukon megverte őt. A fején nagy fülhallgatóval a tatamikhoz bevonult, 204 centis és 130 kilós guadaloupe-i születésű óriás alig több mint egy perc elteltével igazolta félelmetes hírnevét, akkor ugyanis ippont érően ledöntötte a tavaly (is) Eb-ezüstérmes magyart, és véget vetett a mérkőzésnek.

A júniusban térdműtéten átesett Bor – aki 1500 eurót kapott a második helyért – nem keseredett el a vereségtől: “Kicsit nagy volt rám a ruhám, egy ilyen hosszú karú ellenfélnél ez hátrányt jelent – nyilatkozta az MTI-nek. – Lóg rajtam a fehér kabát, ma előtte végig kékben voltam, Riner könnyebben talált fogást, és meg is csinálta belőle a dobást. Persze őt is meg lehet verni, de rá kell készülni. Féltem még a térdemet, de az olimpiára biztosan jó lesz…”

Edzője, Hangyási László ugyancsak elégedetten értékelt: “Ezzel az ezüsttel otthon is kiegyeztem volna, ilyen komoly sérülés után ez nagy siker. Amint Barnus százszázalékosan rendbe jön, jönnek a további eredmények, Riner-t pedig majd elkapja az olimpián.”