Sport és jótékonyság kéz a kézben jár

Sport és jótékonyság kéz a kézben jár

Sportolók, biciklis

Több mint százötven lakó érkezik Szegedről, Battonyáról, Lajosmizséről, Kecskemétről, Séből és Kőszegről. Bár a legtöbben a gyerekeknek szóló egy km-es futamra neveztek, harminchárom vállalkozó gyermek a három km-es távot választotta és mintegy ötvenen neveztek be, hogy a Samsung dolgozóival és újságírókkal szemben mutassák be, mennyivel jobbak náluk fociban. A mérkőzések pártatlan vezetéséről Kassai Viktor, nemzetközi labdarúgó-játékvezető, gondoskodik a tervek szerint.

Samsung sport logó

A rendezvényen lesz megvásárolható a Gyermekfalu gyermekszemmel című kis könyv is, mely az SOS gyerekekről készült fotókkal mutatja be az ő mindennapjaikat. A fotók mellett egy-egy idézet világít rá arra a szeretetre és törődésre, mely a gyerekek mindennapjait veszi körül. A képek egy részét profik, másik részét a gyerekek készítették azzal a negyvenöt fényképezőgéppel melyet a Samsung biztosított a számukra. A Samsung gondozásában megjelent könyvek megvásárolhatóak a helyszínen és a teljes befolyó összeg az SOS Gyermekfalu működését támogatja. A könyv előszavát Barabás Évi, televíziós riporter, az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete írta, aki a rendezvényen együtt sportol a gyerekekkel.

Biciklis

A versenyre történt meghívás a Samsung és az SOS Gyermekfalu együttműködésének a második állomása. A gyerekek negyvenöt fényképezőgépet és 6 netbookot kaptak tavaly a képek elkészítéséhez, mindennapjaik megörökítéséhez. A könyv alapötlete a Samsungnál született azzal a szándékkal, hogy egyrészt egy szélesebb publikum is megismerhesse a gyerekek életét, másrészt a gyerekekkel megszerettessék a fotózás, az alkotás örömét. A gépek használatát a Samsung alkalmazottai, valamint profi fotósok mutatták meg az új tulajdonosoknak. A fényképezőgépekhez adott számítógépekkel a gyerekek megtanulhatták, hogy hogyan lehet képeket megosztani az interneten, így a könyvbe beszerkesztett fotók a Facebook rajongók szavazatai alapján kerültek kiválasztásra.

A számítógépek ahhoz is segítséget nyújtottak a nevelőknek, hogy a gyerekeknek megmutassák a biztonságos internethasználat alapjait. Az elektronikai cég támogatása jó példa korunk CSR megközelítésére, mely az egyszerű pénzadományon túl hangsúlyt fektet az alkalmazottak tevékeny részvételére és szélesebb rétegek bevonására az adományozásba, de ezen túlmenően figyelembe veszi a támogatott és a támogató közös értékeit és érdekeit.