Aranyérmes a magyar férfi párbajtőrcsapat

Aranyérmes a magyar férfi párbajtőrcsapat

Boczkó Gábor

A heidenheimi viadal honlapja szerint a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttes a 16-os táblán kapcsolódott be a küzdelembe, ahol 45-35-re verte a spanyol alakulatot. Ezt követően a németeket 45-32-re, a dél-koreaiakat pedig 45-42-re múlta felül. A döntőben következtek az amerikaiak, akiktől a tavaly őszi, párizsi világbajnokságon az elődöntőben kikaptak a magyarok. Ezúttal is szívós ellenfélnek bizonyultak a tengerentúliakkal, de most egy találattal, 41-40-re Boczkóék nyertek egy fordulatos összecsapáson.  

Párbaj

Férfi párbajtőrben a csapatok számára nem rendeznek versenyt a jövő évi olimpián, ezért a világranglista-vezető válogatott sikerei a presztízst növelik, illetve a folytonosságot biztosítják, ötkarikás kvótaszerzésre pedig egyéniben nyílik mód, legfeljebb két magyar számára. Az egyéves kvalifikációs időszak első versenyén, egyéniben Boczkó Gábor jutott a legtovább a magyarok közül, ő hatodik lett szombaton. Az eddig hozzá hasonlóan remeklő Imre Géza ezúttal a tizenkilencedik helyen zárt a kétszázhatvanhárom fős mezőnyben.

A hétvége másik versenyén, a férfi kardozók athéni Világkupa-viadalán fordított volt a forgatókönyv. Szilágyi Áron győzött pénteken, a csapat viszont csupán a tizenharmadik helyen végzett.