Magyarok a müncheni Világkupán

Magyarok a müncheni Világkupán

Evezős bajnoki páros

A hazai szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a férfiaknál könnyűsúlyú kétpárban a világ- és Európa-bajnok Varga Tamás és a tavaly egypárban vb-bronzérmes Galambos Péter duója próbál szerencsét, míg a kormányos nélküli kettesek között Simon Béla és Juhász Adrián ül hajóba. A nőknél könnyűsúlyú kétpárevezősben Hajdú Zsuzsa és Alliquander Anna, normálsúlyú kétpárban pedig Szabó Katalin és Gyimes Krisztina fog versenyezni.

Evezős bajnokság

Evezős Világkupa

“Ezen a versenyen debütál a Nemzetközi Evezős Szövetség, a FISA új kvalifikációs rendszere, amely elhagyja az elő és reményfutamokat, helyettük pedig egy harminc másodpercenkénti indításos időmérő szisztémát alkalmaz – magyarázta Zsömle Balázs, a magyar szövetség elnökségének tagja. Az egységek folyamatosan, egymás után indulva teljesítik a távot, majd így alakul ki a sorrend, hogy ki hol folytatja a középfutamokat és a döntőt.

A középfutam és a finálé a már jól megszokott hat pályás versennyel zajlik, de a remények szerint így ki lehet zárni a szerencsefaktort a versenyből, nevezetesen, hogy valaki egy könnyű előfutam után kvalifikálja magát, míg egy jobb egység egy nehezebb futamban kieshet. Pénteken az időfutamokat, szombaton pedig a középfutamokat rendezik a bajor fővárosban, míg a döntőkre vasárnap kerül sor.