Kormánytámogatásból lehet vízilabda Európai-bajnokság Budapesten

Kormánytámogatásból lehet vízilabda Európai-bajnokság Budapesten

Vízilabdások

Az erről szóló határozat kedden jelent meg, melyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, mely a döntés a közzétételét követő napon, vagyis ma (június 1.) hatályba is lépett. Ennek értelmében a kormány vállalja, hogy a Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központjához tartozó Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár-Komjádi Sportuszodát az olimpiai központok vagyonkezelésének feladatait ellátó sportigazgatási szerv, a Nemzeti Sportközpontok felújítja 2013. november 30-ig.

vízilabda

A Magyar Vízilabda Szövetség részére egymillió eurónak megfelelő összegű állami támogatást biztosít, amely az európai szövetség részére a 2014. évi vízilabda Európa-bajnokság marketingjogai ötven százalékáért fizetendő összeg fedezeteként használható fel úgy, hogy a szövetséget a keletkező nyereségből a támogatás arányában befizetési kötelezettség terheli a központi költségvetés számára.

A kormány az állami támogatás felhasználása tekintetében elszámolási kötelezettséget, a fel nem használt rész tekintetében visszafizetési kötelezettséget állapít meg, a költségvetési forrás jogszerű felhasználását a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi. A Magyar Vízilabda Szövetség sikeres pályázata nyomán Budapestnek május 13-án ítélte oda a 2014-es női és férfi Eb rendezési jogát a kontinentális szövetség, a LEN.