Fontos bajnokság előtt a férfi bokszolók

Fontos bajnokság előtt a férfi bokszolók

Két ökölvívó

“Tavaly még szó sem volt idei Eb-ről, melynek az időzítésével szakmailag és emberileg sem értek egyet, de fontos ott lenni, mert a vb-kiemelésénél a kontinensviadalon elért eredményeket is számításba veszik. Érthető módon nem mindenki lesz csúcsformában, hiszen az idei csúcseseményt ősszel rendezik, így nem is fogom a szívembe szúrni a tőrt, ha nem érünk el olyan eredményeket, mint tavaly Moszkvában.” mondta Csötönyi Sánor elnök a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szerdai sajtótájékoztatóján.

Csötönyi Sándor

Csötönyi Sánor 

A csapat összetételét ugyan a délutáni elnökségi ülésén hagyja majd jóvá a szövetség, ám a beterjesztett névsor alapján kijelenthető, hogy minden súlycsoportban a jelenlegi legjobb magyar öklöző lép majd szorítóba Törökországban. Az egy arany, egy ezüt, egy bronzéremmel zárult tavalyi moszkvai Eb-hez hasonló siker nem garantálható, ám mint azt Csötönyi Sándor jelezte, a csapat nagy része komoly eredményeket ért már el nemzetközi szinten is, így benne van a jó eredmény, a 64 kg-ban tavaly ezüstérmes Káté Gyula és a 69 kg-ban címvédő Bacskai Balázs pedig kategóriájának favoritjai közé tartozik.

A sajtóesemény másik témája a hónap másik kontinensviadala, a felnőttek hazaérkezése után egy nappal, június 27-én kezdődő, Keszthelyen sorra kerülő junior fiú Eb volt. Simon Péter, a szervezőbizottság vezetője kifejtette, hogy vélhetőleg minden idők legnagyobb Eb-je lesz, melyen harminchárom ország több mint négyszáz 15-tizenhat éves bokszolója méri majd össze tudását. Csötönyi Sándor a korosztályos válogatottal kapcsolatban elmondta, hogy nincs most olyan kiemelkedő egyéniség a válogatottban, mint korábban volt többször is, ám tehetséges bokszolók alkotják a csapatot.

Ring és egy boxoló

Farkas József vezetőedző szerint pedig érdemes lesz figyelni versenyzőire, mert komoly munkát végeznek el az Eb előtt, mely a ringben is látszani fog majd, és ebből a keretből is lesz majd olyan, aki a felnőtteknél komoly sikereket érhet el később. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere jelezte: reméli, hogy a tavalyi női Európai Uniós bajnoksághoz hasonló sikerrel tudják megrendezni a versenyt, melynek a Helikon Szálló ad otthont.