Münchenben a bajnok magyar csapat

Münchenben a bajnok magyar csapat

Sportlövő versenyző

“Egyetlen Világkupa, így a mostani előtt sem volt meghatározva konkrét kvalifikációs elvárás a versenyzőkkel szemben, de természetesen nagyon bízunk benne, hogy legalább egy londoni helyet sikerül szereznünk a német városban – mondta Hammerl László, a Magyar Sportlövő Szövetség alelnöke. Ugyanakkor Münchenben egészen elképesztő méretű mezőny, több mint kilencszáz sportlövő indul, így ott, ahogy mindig, most is nagyon nehéz lesz kiemelkedően szerepelni.” A korábbi szövetségi kapitány szerint női pisztolyban és női puskában is vannak esélyes magyar versenyzők, előbbiben Csonka Zsófia és Babicz Sára, utóbbiban Joó Éva és Karmacsi Ildikó is odaérhet. Mellettük a gyorstüzelő pisztolyosokban is bizakodnak a szövetségben, mivel Jambrik István és Takács Tibor is kiváló formában van, országos csúcsokat döntöttek az idén, de Pálinkás Lajos is képes a nagy eredmény elérésére. 

Sportlövészetben egyelőre csak a világ- és Európa-bajnok puskás, Sidi Péter szerzett londoni helyet, a többieknek eddig nem sikerült ez a bravúr. Noha ennek a szakágnak csupán három kvalifikációs versenye (müncheni Vk, belgrádi huszonöt-ötven méteres Eb, jövő évi légfegyveres Eb) maradt, továbbra is komoly esély van a kvótaszerzésre, mivel ezen a Vk-n a légfegyveres számokban három-három, a huszonöt és ötven méteresekben pedig két-két ötkarikás indulási jog talál gazdára, és a két kontinensviadalon is minden számban több kvótát osztanak majd ki.

Sidi Péter

Sidi Péter

“Megy az idő, de azért pánikot nem érzek, nem tapasztalok a lövőinknél. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a nyomás egyre nő rajtuk, amit bizony cipelniük kell, a görcsösségnek csak rossz vége lehet” – beszélt a jelenlegi helyzetről az 1964-es tokiói olimpia puskás fekvőszámának aranyérmese. A müncheni verseny szombaton a férfi és női légpuskások viadalával kezdődik. Előbbieknél az első napon lőállásba lép Sidi Péter mellett Somogyi Péter és Biatovszki Máté, utóbbiaknál pedig Karmacsi Ildikó, Veres Kata és Miskolczi Júlianna küzd a kvótákért.

Kapcsolódó cikkek