Sidi ötödik légpuskában

Sidi ötödik légpuskában

Sidi Péder

Ezzel nem sikerült magyar versenyzőknek londoni indulási jogot szerezniük. A szám kétszeres Eb-győztese (2004, 2011) – a viadal honlapja szerint – három hibával, 597 körrel zárta a hatvan lövéses alapversenyt, s ötödik helyen jutott fináléba. Ott 101,9 kört tett hozzá eredményéhez, amivel megtartotta pozícióját. Sidi Péter már a tavalyi világbajnokságon megszerezte az ötkarikás szereplés lehetőségét, így az ő számára csak a minél jobb eredmény volt a tét, a nap többi magyar indulójának ugyanakkor a kvóta volt a legfőbb célja, ám egyikük sem járt sikerrel.

Sportlövő bajnokság

A férfiaknál Somogyi Péter 592 körrel az ötvenkettedik, Biatovszki Máté pedig 591-gyel az ötvennegyedik lett a százhuszonnyolc fős mezőnyben. A nők hasonló, negyven lövéses számában Karmacsi Ildikó 395 körrel a negyvennyolcadik, Veres Kata 394-gyel az ötvennegyedik, míg Miskolczi Júlianna 389-cel a századk helyen zárt az óriási, száznegyvennyolc lövőt felvonultató viadalon.

Sidi mellett a nap másik kiemelkedő magyar teljesítménye Csonka Zsófiáé, aki a női sportpisztolyosok harmnc+harmn lövéses versenyének első napját a nagyon biztató kilencedik helyen zárta, 290 körös eredménye mindössze három körrel marad el az elsőétől. A tavalyi junior vb-második Babicz Sára 287 körrel a harmincnyolcadik, Tobai Sike Renáta pedig 280-nal a hetvenhetedik.

Kapcsolódó cikkek