Minden napra egy arany

Minden napra egy arany

A Krajnyák Zsuzsanna, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi, Pálfi Judit összeállítású csapat a párbajtőrözők csapatversenyét is megnyerte hétfőn, a sheffieldi kerekesszékes vívó Európa-bajnokság utolsó napján.

Krajnyák négy arannyal (tőr, párbajtőr egyéni és csapat) zárta a kontinensversenyt, Dani Gyöngyi három arannyal (tőr egyéni és csapat, párbajtőr csapat), Pálfi Judit két arannyal (tőr és párbajtőr csapat) és egy ezüsttel (tőr egyéni), Juhász Veronika pedig két arannyal (tőr, párbajtőr csapat) és egy bronzzal (párbajtőr egyéni) fejezte be a kontinensbajnokságot.

A férfiaknál a válogatottban világversenyen most bemutatkozó Osváth Richárd tőr egyéniben lett Európa-bajnok, csakúgy, mint Szekeres Pál, a nemzeti együttes legrutinosabb tagja, aki nála húsz-huszonöt évvel fiatalabbakat előzött meg.

A magyar sikercsapat összesen hét arany, egy-egy ezüst, illetve bronzéremmel érkezik meg kedden a Liszt Ferenc repülőtérre, ahol a Magyar Paralimpiai Bizottság fogadja a küldöttséget. Minden aranyérem az adott számban egy londoni paralimpiai kvótát is jelent Magyarország számára.