Jön a búvárúszás legnagyobb bajnoksága

Jön a búvárúszás legnagyobb bajnoksága

Búvárúszó

A szervezet keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az eseményen harmincegy ország több mint háromszáz versenyzője áll majd rajthoz, így minden idők legnépesebb világbajnoksága lesz. Nyíri Iván elnök beszédében kiemelte, hogy utánpótlás szinten Magyarországon az egyik legeredményesebb sport a búvárúszás – a junior Eb-n négy arany, öt ezüst, egy bronz volt a mérleg – és a felnőtt versenyzők is a világ élvonalába tartoznak, még ha a sportág népszerűsége, ismertsége ezt nem is tükrözi.

A huszonnégy fős magyar csapatból a legnagyobb esélyes a négyszáz és nyolcszáz méter világbajnoka, Vilhelm Szilárd, aki címvédésre és saját világcsúcsainak megdöntésére készül a hazai közönség előtt. Veress András edző szerint ebben segítsége lehet a távon induló másik magyar világbajnok, Kanyó Dénes.

Búvárúszó bemelegít

Hegedűs Zoltán, a házigazda város képviselője hangsúlyozta, hogy Hódmezővásárhely életében fontos szerepet játszik a sport, 2003 óta szisztematikusan zajlik a sportlétesítmények építése, ebben az évben adták át például a vb-nek otthont adó Gyarmati Dezső Sportuszodát.

A világbajnokság uszodai számait a Gyarmati Dezső Sportuszodában, a hosszú távú versenyeket pedig a szegedi Maty-éri evezős és kajak-kenu pályán rendezik. A vb-re a nyugdíjasoknak és a diákoknak ingyenes a belépés, a délelőtti programra ötszáz, a délutánira ezer forintba kerülnek a belépők, a napijegyekhez ezerkétszáz, a bérletekhez pedig ötezer forintért lehet hozzájutni.
    
A vb-n szereplő magyar versenyzők:
    férfiak:
Bacher Barnabás, Balog Gábor, Danyi Gábor, Dimák Dávid, Kanyó Dénes, Keresztes Mátyás, Kosara Géza, Kövy Bence, Németh Dávid, Szenes Mátyás, Vilhelm Szilárd

Kapcsolódó cikkek