Kasza és Demeter is a döntőben

Kasza és Demeter is a döntőben

Kasza Róbert

A csütörtöki selejtező B csoportjának két magyarja gond nélkül jutott tovább. A Világkupa-döntőn két és fél hete aranyérmes, ennek köszönhetően már olimpiai kvótával rendelkező Kasza nagyon jól úszott, aztán vívásban is pozitív mutatóval – tizenhét győzelemmel és tizenhárom vereséggel – zárt, így a kombinált szám előtt már nem volt miért aggódnia, és a kötelező feladatot meg is oldotta: hatodikként rajtolva a végére összetömörülő élbolyban a nyolcadik helyen futott a célba. 

Demeter Bence

Demeter Bence

A tavaly junior világbajnok Demeter picivel rosszabbul úszott, ugyanúgy vívott, mint Kasza, tizedik volt a lövészetekkel megszakított futás előtt, és bár a hivatalos eredményközlés szerint a tizenhetedik helyen ért célba, így is a bő élcsoport tagja volt – a pozíciók az utolsó métereken már nem számítottak.

A B csoport kombinált számának a rajtja jócskán csúszott, mert a mezőny első felének versenye után három óvást nyújtottak be. A tiltakozók azt igyekeztek bizonyítani, hogy a találatjelző berendezés nem működött kifogástalanul a lőtéren. Végül mindhárom beadványt elutasították.