Aranyérmes a női váltó

Aranyérmes a női váltó

Úszók

A magyarok, mindhárman több győzelmet aratva, mint amennyi vereséget elszenvedve megnyerték a vívást, majd nagy fölénnyel a 3×100 méteres úszást is, így két szám összesítésében magabiztosan álltak az élen a kilenc együttest felvonultató mezőnyben. A lovaglásban ezek után mindössze egy verőhibával teljesítették a pályát, és mivel közvetlen üldözőik rosszabb eredményt értek el, tovább nőt az előnyük, a lövészetekkel megszakított 3X2000 méteres futás során pedig meg tudták őrizni pozíciójukat. 

Gyenesi

Gyenesei Leila 

A kombinált szám izgalmasan alakult, a magyaroknak a hetedik helyről felzárkózó németek lettek a legnagyobb ellenfeleik. Kovács két gyors lövészettel őrizte előnyét az üldözőkkel szemben, Gyeneseinek viszont az első sorozata nem sikerült, sok időt töltött a lőállásban, így több csapat közelebb került. A második lövészetben pedig a technika is ellene dolgozott, hat lövésénél semmit sem jelzett a tábla. Már éppen nagyon elkeseredett volna, amikor kintről bekiabáltak neki, hogy lőjjön tovább, más lehetőség nem is volt, és aztán csakhamar összejött az öt zöld lámpa.

Nagy futás következett, ezzel együtt az egyéniben ezüstérmes Tóth már csak huszonnégy mp-es előnnyel vághatott neki a távnak a friss Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes, és nagyon jól futó Lena Schöneborn előtt. Aztán folytatta angliai remeklését, első és második sorozatát is hiba nélkül, nagyon gyorsan tudta le, így a német üldözőnek nem volt esélye befogni őt.

Gyenesi

“Már éppen kezdtem elveszteni a fejem, nem tudtam, mit csináljak, amikor nem jelzett a tábla, de szerencsére jó ütemben kiabáltak be, hogy csak csináljam tovább. A lövészetet leszámítva egyébként az egész napi teljesítményemmel elégedett vagyok. Tegnap el voltam keseredve amiatt, hogy nem jött össze az olimpiai kvótaszerzés, de éjszaka megrágtam magamban a dolgokat, és arra jutottam, hogy mivel a történteken változtatni úgysem tudok, igyekszem odafigyelni a mai versenyre, meg az ezután következőkre.” idézte fel a lőállásban történteket Gyenesei.

“Tudtam, hogy csak nagyon jó lövészettel tarthatom magam mögött Schönebornt. Valahogy nem voltam ideges, arra gondoltam, hogy itt mindenképpen győznünk kell. Ma a csapat jól működött, mindig akadt valaki, aki a másik segítségére sietett.” mondta Tóth.

A második helyezett németek mögött a franciák futottak be harmadikként.
Végeredmény:
    női váltó, Európa-bajnok:

Magyarország  (Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila) 5578 pont (vívás: 45 győzelem/27 vereség/930 pont, úszás: 2:57.99 perc/1208 pont, lovaglás: 1180 pont, lövészet-futás: 23:55.90/2260)
2. Németország (Lena Schöneborn, Eva Trautmann, Annika Schleu) 5458
3. Franciaország (Amélie Cazé, Elfie Arnaud, Anais Eudes) 5398