Futsalos álmok

Futsalos álmok

FUTSALA magyar bajnoki cím megvédése és az újabb kupagyőzelem, valamint az UEFA Futsal Kupában a legjobb 16 közé jutni. Ez a célja a jelenlegi legeredményesebb magyar futsalklubnak, a Rába ETO-nak.

“Rövid két év alatt sikersportággá vált a futsal Győrött, sokan megszerették a városban a játékot, egyre népszerűbb a szurkolók körében is – fogalmazott Bolla Péter, a Rába ETO tiszteletbeli elnöke a klub csütörtöki idénynyitó sajtótájékoztatóján. – Két év alatt itthon mindent megnyertünk, amit lehetett. Bajnoki címeket és Magyar Kupa-győzelmeket szereztünk. Három a magyar igazság és egy a ráadás, tartja a mondás, ezért a céljaink az idén sem kisebbek. Az a tervünk, hogy az UEFA Futsal Kupában a legjobb 16 közé jussunk, ami nagyon nehéz feladatnak tűnik.”

Drucskó Zoltán, a klub ügyvezetője ismertette a győri csapat nemzetközi programját. Augusztus 13. és 17. között az UEFA Futsal Kupa bécsi előselejtező csoportjában szerepel a Rába ETO az észt Tallinn, az angol Helvecia London és a házigazda Stella Rossa Wien társaságában. Az első helyezett csapat jut tovább és játszhat szeptember végén Rigában a 16 közé jutásért. Itt a győriek ellenfele lesz a CF Barcelona is. A Rába ETO vezetőedzője, a portugál Artur Melo megerősítette, bár nem lesz könnyű feladat, szeretne olyan eredményt elérni a csapattal a nemzetközi porondon, hogy a klubnak jövőre már ne kelljen előselejtezőt játszania. Július közepén kezdték a felkészülést az idei szezonra. A sajtótájékoztatón bemutatták a Rába ETO két új szerzeményét, a román válogatott Gabriel Dobrét és a brazil bajnokságból igazolt Ninhót.